10 dejstev o meni

Nekateri me poznate dobro, nekateri v živo, nekateri sploh ne. Ker pa bi rada, da me spoznate malo bolje, vam danes delim 10 dejstev o meni, za katere še ne veste, če niste res moji najbližji.

  1. Sem zelo majhna. Pa ni bilo vedno tako. Do tretjega razreda sem bila med večjimi puncami, a takrat se je moja rast počasi začela ustavljati. Mislim, da se je dokončno ustavila nekje v petem, sedmem razredu. Velika sem 153cm.
  2. Sem zelo občutljiva oseba, to veste. Ne veste pa, da me včasih razburi že samo to, da me kdo ne razume. Ni važno kdo, lahko je to oseba, ki nima niti najmanjše povezave z mano. Če se ne postavi v mojo kožo je že dovolj, da se začnem braniti. To je nekaj na meni, kar me resnično moti, saj v takih situacijah totalno zablokiram in ne uspem razmišljati racionalno.
  3. Zanima me paranormalno. To že veste. Ne veste pa, da je moja najljubša zvrst filma grozljivka. Najbolj srečna sem, ko najdem kakšno novo, ki je kolikor se le da kvalitetna. Ne maram grozljivk, kjer se koljejo. To mi ni grozno. Všeč so mi na primer Unborn in The ring. Take, kjer ti srh spreleti telo. V tem občutku dejansko uživam. Je pa res, da že dolgo nisem gledala dobre.
  4. Tri leta sem igrala violino. Nehala sem, ker sem se dolgočasila z Etudami in lestvicami. Želela sem vse to preskočiti, zato sem doma velikokrat po posluhu igrala razno razne skladbe in pesmi. Kar pa je pomenilo, da nisem vadila tisto kar bi bilo potrebno, zato učitelji z mano niso bili zadovoljni.
  5. Rada pojem. Resnično. Imam posluh, a sem se prestrašila. To se je zgodilo v osnovni šoli, ko sem pela solo in je neka punca komentirala, da imam grd glas. Od takrat naprej pa vse do pred kratkim nisem bila sposobna iz sebe spustiti normalnega zvoka, ker se je vsakič zataknil nekje v grlu, v glavi pa se mi je predvajal prej omenjeni stavek.
  6. Rekla bi, da sem znana po tem, da nič ne zaključim do konca. Še ena stvar, ki me resnično moti. Začelo se je s krožki. Ples, akrobatika, atletika, violina, košarka, matura,… Vse je obviselo nekje v zraku. Kar me ustavlja pri tem, da bi kaj spremenila je jeza nad sabo. Vsakič, ko pomislim na to, se metaforično tepem po glavi, ker vem, da sem sposobna, a nič od nič. Zato ostajam povprečna, kar pa me še dodatno tišči dol.
  7. Glede na majhnost imam izredno moč in močno telo. Moč je prišla zato, ker sem že takoj, ko sem lahko, očetu pomagala na gradbišču. Močno telo pa je tukaj že od nekdaj. Vsaka vadba se takoj pokaže z mišicami. Nekoč sem bila tudi zelo gibčna. Brez problem sem naredila na primer moško špago in ob enem trup poravnala s tlemi.
  8. Ker sem skozi odraščanje veliko pomagala očetu, se znajdem z orodjem in znam stvari, ki niso najbolj tipične za žensko. Znam zgraditi zid, položiti tlakovce, zmešati malto, delati z ravnalno maso, postaviti komplet steno iz gibs plošč. V svoji sobi pri starših, sem vse naredila skoraj sama. Oče mi je le podajal in pridržal material. Od tod tudi moja ljubezen do predelave starega pohištva.
  9. Obožujem dojenčke in malčke. Resnično so mi zelo prisrčni in vsakič, ko izvem za kakšno nosečnost sem iz srca srečna za mamico. Na koncu vsem, ki jih poznam, težim za slikice dojenčkov. Vedno. Od majhne sem tudi vedno pogledala v voziček, da sem videla malo bitjece. Zato sem tudi tako zgodaj postala mamica.
  10. Bila sem sprejeta na oblikovno šolo. Tako na fotografijo, kot za oblikovanje. Bila sem celo ena izmed 10 najboljših od vseh udeležencev. Pa sem se na koncu odločila za ekonomijo, ki je sploh ne maram.

Tako. To sem jaz. Mislila sem, da bo težje najti deset dejstev, a se očitno kar dobro poznam. Ta objava je pomembna tako za vas, kot zame. Vi veste več o meni, jaz pa sem globje spoznala sebe.

Če vas kaj zanima me vprašajte. Vedno z veseljem odgovorim.
Bi pa v tem trenutku še pograbila priložnost in se iz srca zahvalila vsem tistim, ki ste tako ali drugače že stopili v stik z mano in mi dali nov zagon za objave. Ogromno mi pomeni, ko mi rečete, da so vam všeč.

Z Ljubeznijo
(Ni)Si

2 Comments