Nizki komentarji

Še nekaj tednov nazaj bi me nasprotno mnenje opremljeno z neprijetnimi komentarji močno iztirilo, ampak ne danes.

Mislim, da nas taki komentarji iztirijo zato, ker nismo močni. Naša notranja luč je šibka. Predstavljam si jo kot plamen sveče. Ob najmanjšem pihljaju se močno zatrese. Tako se tudi naš notranji plamen, ko jo nekdo “pihne mimo”.

Preden sem začela konkretno delati na sebi, si ne bi nikoli upala javno napisati ali nasplošno objaviti nečesa, kar bi lahko razburkalo tako tuje, kot moje valove. Preprosto nisem bila dovolj močna, da bi prenesla pritiske, ki bi se ob tem pojavili.

Kljub temu, da bi šlo samo za nasprotno mnenje, bi se počutila napadeno in ponižano. To bi vključilo moj obrambni mehanizem, začela bi se braniti. To branjenje bi lahko zelo hitro preraslo v neprimerne komentarje in posledično bi se znašla na enakem nivoju kot oseba na drugi strani.

Neprimerni komentarji, prikrite žaljivke, zbadanje in obrekovanje so izraz lastne stiske. Tako kot se je včasih odzval moj obrambni mehanizem, se odziva tudi mehanizem ostalih oseb, ki se na takšen ali drugačen način ne počutijo prijetno v svojem telesu/življenju. Gre za pomanjkanje lastne notranje svetlobe.

Lastno notranjo svetlobo negujemo tako, da delamo tiste stvari, ki nas naredijo srečne. Tiste stvari, ki uresničujejo naš pravi namen in ob katerih naša duša pleše. Če je to pospravljanje, super. Če ne, potem je to lahko karkoli drugega, a to pomeni, da morda vaše bivališče ne bo vedno pospravljeno do potankosti.

Zato se ne obremenjujem več s komentarji. Ker vem zakaj je kot je in vem, da delam točno to, kar potrebujem, da je moje življenje polno in lepo. Žal mi je samo, da ne vidijo vsi tega, kar vidim jaz. Ne vidijo, da je včasih bolj pomembno poskrbeti za svoje potrebe, da lahko potem opravljaš ostale naloge, ki ti jih prinese življenje.

Drage moje, negujte svojo notranjo moč, da ne boste pregorele. Bodite polne tople in ljubeče energije, Tako bo življenje bolj urejeno kot, če bi sebe postavljale na stranski tir, da bi dosegale ideale drugih ljudi.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si