3 želje do novega leta

Zadnji teden pred zaključkom leta 2018 je tukaj in ob njem ogromno dela.

Vsako leto do zdaj sem za Božič jedla kosilo pri babici. Čez čas sta se na kosilu pridružila še moj partner in kasneje še sinček. Letos pa sem se odločila, da se ne bomo prikazali na kosilu pri moji babici, ampak ga pripravili kar sami s prijatelji. Bi rekla, da me je ta sprememba  miselno ponesla v svet odraslosti. Ob njej pa me je zajela panika, ker sem ugotovila koliko stvari je še za tem. Ni samo kosilo (ki ga je pripravil moj mož), ampak tudi urejanje prostora, mala darilca, skrb za goste,… Povrh vsega pa sva se spomnila na to resnično zadnji dan, kar je še dodatno položilo pritiska na pleča.

Do konca leta je še manj kot en teden in kaj se bo še zgodilo v njem? Tudi Mars praznuje rojstni dan, v petek. Prostor imamo že rezerviran, hvala bogu. Ker sem se kar nekaj časa obadala z mislijo o tem kje naj sploh praznujemo. Na Vrhniki trenutno obstaja samo en primeren prostor za praznovenja drugega rojstnega dne v zimskem času. Kar mi ni niti približno logično, glede na to, da je na Vrhniki v zadnjih dveh letih prišlo na svet en cel kup otrok. V resnici imamo veliko potencialnih prostorov, za katere nihče (očitno) ni pomislil, da bi kaj naredil iz njih. Ne vem kaj si mislijo, da imamo vsi dovolj prostora, da domov povabimo vse babice, dedke, tete, strice, prijatelje,…, ki bi radi voščili malemu. Ampak na srečo sem uredila in zdaj samo še čakam na petek, da se za tisto urico ali dve podružimo in pojemo torto ob petju “Vse najboljše” za Marsa.

Vsa ta naglica pa me pripelje do razmišljanja o prihajajočem letu. Če sem kaj ugotovila iz leta 2018 je to, da zgubjam čas, ker nisem pravočasno pripravljena na dogodke. V bistvu se mi to dogaja že odkar pomnim, a letos sem prišla do te stopnje zavedanja problema, da nisem več zadovoljna z rezultati. Ugotovila sem, da s tem mečem stran svoje potenciale, ki bi zagotovo imeli več možnosti, če bi jim namenila dovolj časa. To je tudi  moja prva novoletna želja/zaobljuba. Želim si, da bi se pravočasno lotila stvari in jim s tem omogočila boljše možnosti za razvoj. Ob enem pa bi si (ironično) s tem prihranila dovolj časa za razmišljanje o novih idejah, ciljih, načrtih,… O tem do zdaj sploh nisem imela časa razmišljati, ker sem na vrat na nos hitela reševati vse tisto, kar bi morala že dolgo pred tem.

Vidim lahko kako se moje življenje izboljša že samo ob malo boljši organiziranosti časa. Lahko se vidim srečno in izpopolnjeno in z veliko manj stresa in to si želim za leto 2019.

Do konca leta prideta na mojo spletno stran še dva zapisa. Te dva zapisa bosta še dve želji za leto 2019, da bojo vse tri želje uradno pospravljene in javno oznanjene. Ker potrebujem konstantno opozarjanje same sebe, da se brcam naprej proti lastnim ciljem. Ob enem pa pozivam tudi vas, da natančno opišete svoje tri želje za prihajajoče leto. Tiste, ki vas bojo vodile do svojega najboljšega možnega življenja. Tiste želje, za katere veste globoko v sebi, da jih morate uresničiti, če želite resnične živeti.

Upam, da ste prijetno preživeli praznike in se zdaj lahko še malo odpočijete pred novim začetkom.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *