A čarovnice dejansko še obstajajo?

Spet sem se lotila novega projekta, dolgotrajnega.

Našla sem nekaj, ob čemer uživam in ob enem lahko delim drugim košček magije.

Morda se bo komu zdelo čudno, ampak jaz sem čarovnica. Že od nekdaj se čutim mogočno, na nek tak poseben način. Moje besede, želje, napisane v zvezke v mladosti, so se vedno uresničile. Moja intuicija je vedno bila močna, moje zaznave pa polne. Je pa težko to sprejeti, ker konec koncev vsi vemo kaj so delali s čarovnicami. Včasih se še sama sebi zdim smešna, ko tako verjamem in sem se dobesedno samooklicala za čarovnico. Samooklicana čarovnica.

Pa je zdaj lažje, veste. Ker sem pred nekaj meseci postala del Coven-a, kjer nas je vse skupaj osem žensk, ki tako ali drugače prakticiramo magijo. O tem sem nekoč na hitro že pisala, pa nisem želela preveč natanko razlagati, ker je to vseeno naše. Kar bi rada povedala je samo to, da odkar sem z njimi, imam končno nek občutek pripadnosti.

Pripadnost je bila večno nek problem v mojem življenju. Kamorkoli sem se dala se nisem počutila resnično. Nisem zaupala, nisem verjela, nisem govorila tega kar živim in nisem živela tega kar govorim. Gre v obe smeri. Težko mi je to zapisati, ker dejansko imam nekaj par prijateljiv, ki jim lahko zaupam, sem sproščena in jih imam neskončno rada, ampak vseeno. Tudi ob njih nisem čutila večje povezanosti. To je pač moja resnice in globoko v sebi čutm težo, ko to pišem, ker ne bi rada nobene izmed njih prizadela. Pa vendar. Pravo povezanost sem začutila v tem sestrstvu. Dejansko jim lahko povem karkoli me teži. Tudi take stvari, ki jih še sebi ne priznam naglas. Velikokrat se je zgodilo, da so bile dejansko prve, ki so slišale nekaj v celoti in po resnici. Celo prej kot bi povedala to sama sebi.

Na naših druženjih sem spoznala, da resnično imam moč. Čutim jo, vidim jo in zaznavam jo na vse možne načine. Bolj kot kadarkoli do zdaj, ker imam tam končno prostor, da jo izrazim. S tem pa je prišlo veliko več zaupanja do sebe.

Za svoj nov in dolgotrajni projekt sem združila dve dejavnosti, ki sta mi pri srcu. Obdelavo lesa in magijo, natančneje kreiranje Sigilov. (o tem sem že pisala- tukaj in to/”>tukaj) To je bila nenadna ideja, katere namen je bil širiti magijo tudi med tiste, ki sploh niste vedeli, da obstaja. Namen je to, da olajšam življenje nekomu, komurkoli in kakorkoli morem.

Pri tem delu mi je všeč to, da imam dejansko popolnoma proste roke. Lahko naredim ogromno različnih simbolov, ki imajo moč praktično za karkoli ti srce poželi. Lahko naredim sigil za čisto zadovoljstvo, za varovanje doma, proti negativnim vplivom, za mentalno zdravje, … ZA KARKOLI, le za žleht stvari jih ne bom. To je moja osebna odločitev.

Sigile izdelujem tako, da najprej zbrusim majhen kos lesa v obliki kroga. Vanj zvrtam luknjico za verižico, obesek,… Brusim ga toliko časa, dokler nisem zadovoljna z novim izgledom. Potem pa sledi ustvarjanje sigila. Do zdaj sem jih naredila že kar nekaj, ki sem jih tudi objavila na novem Instagram profilu, namenjenim prav za to. Naredila sem vse zgoraj naštete, vse po lastni ideji. Samo en do zdaj pa je bil dejansko po naročilu. Po izdelavi sigila ga vžgem v les ob enem vizualiziram njegovo moč. Na ta način je sigil aktiviran. Za zaključek pa ga premažem z lanenim oljem.

Vse super in fino, dokler ne pridem do naročila. Ni bil problem izdelava sigila. To je šlo kot po maslu. Problem je nastal ob pismu, ki sem ga želela dodati zraven. Nekako sem imela v glavi cel kontekst in vse zarisano, a besede mi niso šle iz jezika. Preprosto se nisem počutila dovolj sposobno. A mi je na koncu vseeno uspelo dokončati celoten izdelek. Izdelek vsebuje Lesen obesek s sigilom, pozdrav in navodila, vrečkico iz recikliranega blaga, ki jo naredim sama, dodaten papir za prenos moči na novega uporabika in žajblelj kot kadilo. Vse kar vsebuje paket je iz naravnih materialov in po možnosti reciklirano. Kar meni osebno doda še večjo vrednost izdelka.

Tako, pa sem vam povedala. Dejansko sem dolgo časa skrivala, bolj ali manj, svoj nov projekt. Nisem bila še prepričana in dovolj samozavestna. Zdaj pa sem in ga z veseljem delim z vami. Dodajam pa še povezavo do instagram profila z izdelki.

Če imaš kakšno željo, vprašanje, težavo ali pa bi tudi sam imel kakšnega, me lahko kontaktiraš kjerkoli želiš.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *