CPP izkušnja

Že v eni izmed objav na blogu (Pisanje o pisanju) sem omenila izpit CPP-ja. Danes pa dejansko pišem o njem.

Prvič, ko sem šla opravljat izpit, ga nisem naredila. Sem pa  približno 22ur in 30 minut kasneje rodila sina. Sploh se ne čudim, da mi takrat ni uspelo, ker sem že večer pred tem imela čuden občutek. In ta ni bil živčnost zaradi CPP-ja.

No, čez točno eno leto sem se spet prijavila. Ne vem zakaj sem toliko časa odlašala. Tisti dan je vse potekalo zelo hitro in ne ravno po pričakovanjih. Spomnim se, da sem hitela peljati psa in sina ven na sprehod. Da bi mali še malo zaspal, ker sem se zmenila z bratom, da ga lahko za čas reševanja izpita pustim pri njemu. Nisem pa mu hotela pustiti zaspanega otroka. Še sama se včasih težko znajdem v taki situaciji, kje bi se šele 18 letni fant.
Ko je Mars zaspal, sem na hitro spila kavo in peljala domov psa, spotoma pa upala, da se bo Mars pravi čas zbudil, da ga dostavim in ne zamudim avtobusa ob pol 2. Končno sina oddam in hitim na avtobusno postajo, kjer ugotovim, da je ubistvu čas novoletnega voznega reda. Po pol urnem čakanju, seveda. Avtobus je prišel 8 čez dve. izpit pa sem imela ob treh. Zato sem bila celo pot živčna ali bom sploh prišla pravočasno.
Vse skupaj se je končalo tako, da izpita nisem naredila.

V tretje gre rado, so rekli.
Pa ni šlo.
Za eno točko ne.
Cel dan sem bila jezna kot sto mater (In to je res ogromna jeza, verjemi, vem kakšne smo jezne mame. Kaj šele 100 njih). Še preklinjala sem, pa čeprav se odvajam…

Danes pa, mi je uspelo. Od sreče sem skoraj jokala. Res pa sem skakala in se za mimoidoče nevednike brez razloga nasmihala. Sploh me ne gane kaj so si mislili. Ker mi je končno uspelo.

Izpit teorije cestno prometnih predpisov je sranje. Ubistvu je trik v tem da moraš več časa posvetiti krotenju živčnosti kot pa dejanski snovi. Le z zaupanjem vase lahko uspešno rešiš 40 logično ukrivljenih vprašanj, ki naj bi ponazarjala ali poznaš pravila ali ne.

Kakorkoli že, uspešno opravljena prelomnica. In to je vse.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *