Dan žena in ženski problemi

Sem se spraševala, zakaj sem tako slabo razpoložena in nisem našla vzroka zakaj. Nakar me prešine, da je tisti čas v mesecu.

Prvo menstruacijo sem dobila pri desetih letih. Prva v razredu. Dolgo sem to skrivala, ker me je bilo sram. Ko pa sem končno prišla na dan z novico, so mi prijateljice zamerile, ker sem to skrivala…

Preden sem zanosila, so “ta rdečo” spremljali grozni krči. Trajali so približno dva dni in vedno so se začeli ponoči in nenadno. Da nisem vedela kako naj se obrnem, da lahko spim. Nikakor. Pri krčih niso pomagali ne lekadoli ne druga rahla protibolečinska zdravila. Morala sem dobiti tablete na recept. Jaz pa res ne maram tablet. A druge izbire nisem imela. Dokler nisem začela kadit trave. Edino to mi je najbolj pomagalo, da so krči popustili.

Ko sem zanosila sem seveda ostala brez menstruacije. Vse skupaj za slabe dve leti. Čisto sem že pozabila kako to izgleda, kakšni so občutki in podobno. Krči drastično zmanjšali. Zdaj so čisto prebavljivi brez česar koli. Je pa ekstremno moč dobil moj PMS. Ko se začne približevati tisti dan v mesecu mi začnejo rasti kremplji, katerih moč se stopnjuje vse do dneva D. Pade mi razpoloženje, postanem ekstremno občutljiva in odrezava. Takrat sem najraje kar sama, zavita v odejo, pred kaminom.

Ampak tako pač je. Sem ženska in imam ženske probleme, ki jih bo redko kdo lahko res razumel. Smo ženske in danes je naš dan. Prav fino se je časovno vse uskladilo, da vam ravno danes pišem o tem.

Naj kot zanimivost še povem, da bolj kot je ženska v sožitju s svojim telesom in s sabo v celoti (to pomeni da točno ve kaj si trenutno želi), bolj bo njen ciklus usklajen s ciklusom lune. S tem da, če je usmerjena v grajenje družine bo krvavela ob mlaju, če pa v kariero, pa ob polni luni.

Ženske,

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

One Comment