Doula

Nekega dne, brez prave najave, se mi je pred očmi posvetilo in končno sem dojela, kakšno je moje življensko poslanstvo. Poleg dela z energijami in moje večne potrebe po tem, da pomagam drugim, sem si vedno želela prisostvovati pri rojstvu. Takrat tistega dne sem dojela, da bi rada postala Doula. 

Od tega dne je minilo že nekaj let in danes lahko končno rečem, da sem našla primerno izobraževanje, s katerim bom dejansko dobila dovolj znanja in podpore za svoje delo.

 

Doula je v samem smislu ženska, ki služi. Služi drugi ženski (in tudi moškemu), da so prehodi v življenju lažji. Sama si želim, da bi združila celoten cikelj življenja. Namreč, prehodov je več.

Po poklicu sem socialna oskrbovalka in že to samo delo je pravzaprav delo Smrtne Doule (ta v Sloveniji ni tako znana, je pa še kako potrebna). Zdaj pa sem v procesu izobraževanja za porodno in poporodno doulo in tako je življenski krog sklenjen.

Sem zelo čutna, empatična oseba, ki se pravzaprav najbolje znajde v majhnem krogu ljudi. Pri svojem delu sem razumna in znam poslušati. Rada bi vas podprla, ne glede na vaše potrebe, želje in stiske. Tukaj sem, da vam pomagam preiti na novo pot, pa naj bo to pot v materinstvo ali na drugo stran. Vem, morda se sliši strašljivo in nesmiselno, da bi ob enem skrbela za rojstvo in za smrt, pa vendar gre za eno in isto stvar- življenje.

Svoje znanje pridobivam na delu, na izobraževanjih (tako v živo kot preko interneta) in številni literaturi in se s to temo ukvarjam že preko pet let. Trudim se svoje znanje vedno znova poglabljati in slediti novim pristopom z namenom, da sem kar se da v podporo.

Kontaktirate me lahko v nosečnosti, kadar začutite, da se spoznamo in da odkrijete, če sem prava za vas

ali pa,…

ko izveste, da je kdo od vaših bližnjih v terminalni fazi in tudi takrat vam lahko pomagam.

Tukaj sem za Vas.

Z Ljubeznijo;

Nina