Družinski izlet

Kaj je tisto, kar je v življenju res pomembno?

V tem sistemu smo vsi usmerjeni k zaslužku. Da bi imeli lagodno življenje. Da bi lahko družino odpeljali na izlet. Da bi imeli polno shrambo, hladilnik in nova oblačila. Tako jih je mnogo takih, ki imajo samo dve vrste oblačil. Delovno obleko in obleko za spanje. Dnevi minevajo in vse bolj nesrečni postajamo. Materializem ne prinese več lagodja, saj sredstev ni nikoli dovolj. Vedno več je dela in vedno manj časa ostane za družino. Odnosi se krhajo in ozračje postane nevzdržno. Čemu vse to?

Materializem je samo iluzija. Je že res, da je fino imeti novo obleko ali avto. Ampak denarja za izlet res ne potrebuješ v velikih količinah.

Moj partner dela vsak dan popoldne. Posledično sina vidi slabi dve uri na dan. Ne morem si sploh predstavljati, kako se počuti, ampak od nečesa je pač treba živeti, kajne? Denarja imamo dovolj, da smo vsi siti in oblečeni. Ni pa ga toliko, da bi si lahko vsak teden ali dva privoščili luksuzni oddih kjerkoli. Iskreno pa tudi ne verjamem, da bi nas to naredilo srečne.

Kar nas naredi srečne je to, da znamo izkoristiti svoj prosti čas tako, da ga preživimo z ljubljenimi. Pa naj bo to doma ali pa kjerkoli. Midva s partnerjem svoj prosti čas izkoristiva za družinske izlete. Vedno gremo kam, kjer je narava ali kaj drugega lepega. Za to pa ponavadi ne potrebuješ več kot deset evrov. Tako smo se tudi danes odpravili na izlet, v Star Maln. Od našega stanovanja do tja je okoli uro hoje. Hodi se po makedamski cesti, speljani med drevesi in zeleno pokrajino. Cesta sledi potočku. Tako je že sama pot do cilja bila lep izlet.

V Starem Malnu smo si ogledali razstavo. Prišlo je kar nekaj ljudi. Tam smo pojedli tudi kosilo in še malo posedeli, potem pa se vrnili domov. No, ne domov, ampak nazaj proti centru. Od tam naprej pa še v Močilnik. Tako, da se da. Da se z majhno količino denarja ustvariti lepe trenutke. Ker tisto kar v življenju šteje, je ljubezen.

Ljubezen je lahko občutiti v tako majhnih stvareh, kot je kamen ali cvet. Ljubezen ne potrebuje denarja, ampak morda le nekaj toplih besed, pogled, roko, nasmeh. Kar je v življenju pomembno je to, da znamo z bližnjimi uživati trenutke.

Uživati trenutke in biti.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

No Comments