Hello happiness

Danes sem se zbudila še posebej dobre volje. Zbudila sem se zgodaj, si naredila kavo in opravila vse kar pač človek mora opraviti zjutraj. Dan je stekel kot po maslu in presenečena sem bila nad svojo sposobnostjo sreče. Potem pa sem izvedela, da je danes njen mednarodni dan.

Mednarodni dan sreče

Ljudje hitimo, ljudje smo zombiji na avtopilotih, zagrenjeni in pod stresom. V današnjem svetu je težko biti srečen, če nisi ravno rojen kot nekdo, ki v vsem vidi samo dobro in ga nič ne iztiri. Jaz definitivno nisem rojena kot taka oseba in se moram za svojo srečo recimo da boriti. Ker se vlečem iz depresije in ker si želim uživati v svojem življenju je moja osebna sreča vsakodneven trud in delo.

Zame pomeni sreča to, da se počutim dobro v celotni svoji biti. Dobro se počutim, ko mi nekaj uspe. Srečna sem vedno bolj pogosto in za vedno manjše stvari, za kar sem hvaležna. Srečna sem, ker živim.

Pa ni bilo vedno tako. Včasih nisem uspela najti sreče, pa če sem se še tako trudila. Preprosto nisem je videla, tudi če mi je stala direktno pred nosom. Potem pa, ko sem se nekega dne končno le naveličala stare kože in si dovolila, da se prelevim, me je zadelo. Sreča je povsod. Resnično, na vsakem koraku jo lahko najdeš. Takrat sem jo nehala iskati. Nehala sem jo iskati preprosto zato, ker sem dojela, da je vedno tukaj. Obdajajo me ljudje, ki jih imam rada, živim v okolju, ki mi je všeč, spoznavam sebe in se učim. Živim življenje, ki mi je dano in srečna sem. Seveda pride kakšen dan, ko je ne opazim, a načeloma je vedno tukaj. Slišim jo v petju ptic in čutim v dihu vetra. Vonjam jo po travi in začutim na koži ob sončnih žarkih. Srečna sem, ko pijem kavo, srečna ko me objame sin. Srečna sem lahko kjerkoli in kadarkoli si to želim.

Vse je odvisno od tvoje percepcije. Človek je sam odgovoren za svoje počutje. Dejavniki vplivajo na naše reakcije, ampak nam ni potrebno reagirati. Lahko se odzovemo. Odziv je premišljen. Je kontrolirana reakcija, ki nam lahko spremeni vsak še tako slab trenutek v nekaj dobrega. Naš pogled na situacijo je tisti, ki nas dela nesrečne.

Zato se učim. Učim si biti srečna. Učim si živeti življenje tako, da mi je lepo.

Danes smo se pogovarjali o sreči in dejstvo je, da ta za vsakega posameznika predstavlja nekaj drugega. Ljudje smo si tako različni in to vsi vemo. A vseeno si včasih želimo tujo srečo. Ta ni namenjena nam. Sami pri sebi moramo ugotoviti kaj je tisto, česar si želimo. Ker izpolnjene želje pomenijo srečo. Ko nimaš želja ti ne preostane drugega, da si srečen.

Zdaj pa te pozivam, da se vprašaš. Koliko trenutkov sreče si izgubil zato, ker je nisi želel videti? Ker si vztrajal pri nečem, na primer iskanju lastne pravice? Koliko trenutkov sreče si izgubil, ker nisi žive v trenutku?

Danes je mednarodni dan sreče in praznujmo ga skupaj. Praznujmo ga tako, da smo srečni. Naj danes vsi gledamo v njeno smer. Dovolimo ji, da vstopi v naše življenje in zasijmo.

 

Kaj zate pomeni sreča?

 

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *