Hišna opravila z malčkom

Ker moj partner večinoma dela popoldne, sva s sinom doma sama. Kadar ne greva k moji mami, sestri in bratu na obisk.

Ko sva z Marsom doma je skoraj nemogoče kaj postoriti. Med pometanjem bo spet razmetal vse pometeno, če obešam perilo ga bo spotoma vlekel dol s stojala, kopalnice ne morem pospravljat, ker ni prostora da bi bil z mano tam,… Pomaga to, da ga zaposlim z enakim opravilom, kot ga imam jaz. Ker potem ponavlja za mano in se zamoti, jaz pa s svetlobno hitrostjo pometem tla.

Največ naredim takrat, ko ne delam in je mali v vrtcu ali pa zvečer, ko zaspi. Takrat v dveh urah naredim vse kar sem si zadala za tisti dan in se potem dokonca utrujena usedem na kavč in upam da bom lahko malo posedala. Pa. Se vedno najde laj. Če ne drugo pa ravno pride partner domov. Saj sem ga vesela, ampak včasih bi raje tišino. Ker takrat res nimam več energije za pogovor ali karkoli.

Je pa res, da kljukanje opravljene naloge da tako motivacijo, kot si nikoli ne bi predstavljala. Kar naenkrat začnem hitreje opravljati svoje delo in na koncu dneva me spremlja mnogo večje zadovoljstvo kot drugače. Tako si zvečer spet pripravim seznam opravil za naslednji dan in jih poskušam uriniti med igranje, hranjenje in spanje otroka.

Kaj je čas zame sem že malo pozabila. Sama sem res, res redko. Ko pa sem, pa mi po glavi roji samo to kaj vse bi morala narediti. Želim si počitka. Malo razvajanja samo zame. Tako da čakam priložnost, da jo izkoristim.

Z Ljubeznijo

(Ni)Si