Ja ali ne v savno s prehladom

Vsi čutimo in vemo v kakšnem obdobju se ljudje na tem območju trenutno nahajamo. V virusnem. Kar s sabo prinese pomanjkanje delovne sile, ker so enostavno skoraj vsi bolni. Tako se je zgodilo tudi mojemu možu, ko ga je sodelavec klical, če ga lahko zamenja, ker je zbolel, drugega mesarja pa ni. Tako je moj partner pretekli teden delal skoraj vsak dan, cel dan in lahko si predstavljate kakšen je prihajal domov in kako je iz dneva v dan njegovo zdravje pešalo. Poleg njegovega pa seveda tudi naše, saj smo konec koncev skos skupaj in se seveda hitro nalezeš.

Tako sva se v četrtek odločila, da greva v savno popravit najino stanje. Za savno  med prehladom obstajajo mešana mnenja. Nekateri pravijo, da moraš v savno absolutno zdrav, nekateri pravijo, da lahko greš vse dokler nimaš vročine. Ta mešana mnenja so naju pripeljala do tega, da sva se odločila poskusiti na lastno pest. Bila sem malo skeptična, ker sem prvič po savni zelo zbolela. A takrat sem nekako imela na nogah mokre nogavice vse do doma in zato nisem bila prepričana, če sem zbolela zaradi savne ali mokrih nogavic in sem poskusila še enkrat. Sina sva pustila pri moji mami za tri ure in že takrat sem imela moralca, a sem si rekla, da moram poskrbeti zase in sva šla.
V savni mi je bilo zelo prijetno. Dihala sem lažje in res sem čutila, da se čistim. Tudi do doma in doma sem se počutila bolje, zjutraj pa sem se zbudila povoženo.

Povožena sem se odpravila na delo, ker je denar pač treba zaslužit in na delu trpela pet ur, dokler me ni prišla zamenjat šefica, ker enostavno nisem mogla več stat. Po celem telesu me je treslo kot, da bi bilo vsaj -30, počutila sem se omotično in imela čisto zabuhlo glavo. Koža me je bolela na dotik in oči so se mi kar same zapirale in tako sem ugotovila, da moram spat. Ko je šefica prišla, sem šla domov direkt v posteljo za dve uri, ker sem potem morala po Marsa, peš. Na mojo veliko srečo sem kakšnih dvajset metrov od doma srečala mami z avtom, ki me je seveda peljala po sina, ker je videla, da sem cela bleda v obraz. Tako je sin še eno celo popoldne preživel z babico. Za kar mi je kar malo hudo, ker ne rada puščam svojega otrok predolgo drugje, preprosto zato, ker sem pristaš tega, da za svojega otroka skrbim sama. A po resnici povedano ne vem kako bi tisti dan lahko skrbela za sina, ker sem bila čisto uničena. Zato sem potisnila na stran te občutke in poskusila zaspati, kar mi je vzelo vsaj dve uri časa, ker me je tako zelo treslo tudi pod tremi debelimi odejami. Vročine pa vseeno nisem imela. Zaspala sem končno in spala vse do večera, ko naju je prišel iskat moj mož, da smo šli domov. Po poti sem še sanjarila o tem, da moram napisati objavo, a doma sem se samo ulegla v posteljo in prespala vse do sobote zvečer. Pa še bi lahko, če me ne bi še od spanja vse bolelo.

Svoje stanje sem popravila z lekadolom+C, medom s cimetom, čajem, domačo govejo juho in ogromno počitka, tako, da sem danes, v ponedeljek, lahko šla za silo pozdravljena na delo. Zdaj pa se moramo znebiti še kašlja, ki je prisoten pri vseh dužinskih članih. To bom poskusila rešiti predvsem z alternativnimi metodami, kot so žajblove in kamilične inhalacije ter med s cimetom. Zato pa sem Alternativna mama, a ne? Seveda pa bom, če bo potreba, za sina šla iskat tudi v lekarno sirup. Če bo potreba.

Skratka, da zaključim svojo pripoved. Jaz v savno ne grem več, če ne bom sto procentno zdrava. Moja izkušnja je bila taka in želela sem jo deliti z vami, če ste morda tudi vi slišali tisti stari pregovor, ki pravi, da moraš vso svinjarijo samo izšvicat ven pa boš zdrav. Zame ne drži. Moj mož sicer trdi, da se počuti bolje, a ni zdrav, torej savna ne dela čudežev. Definitivno pomaga, če jo obiskuješ redno in si zdrav. Dobra je za izločanje toksinov in lajšanje dihalnih poti, a bodite raje zdravi, ko jo obiščete.

Želim vam, da brez težjih obolenj preživite to virusno obdobje. Ni ga lepšega kot biti zdrav in vse premalo se tega zavedamo.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

 

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *