Kaj neki čakamo?!

Končno je prišel dan, ki sem ga tako nestrpno pričakovala; seminar o Digitalnem marketingu.

Ko sem opazila oglas za ta seminar na Facebooku, sem bila tako srečna. Ker so v en seminar združili dve vsebini, s katerimi se ukvarjam. Torej socialna omrežja in osebnostno rast.

Saj sami veste, da je to moja najljubša tema in da o njej javno razpredam zdaj že več kot eno leto. Zato sem bila tako srečna, ko sem dobila možnost, da sem prisotna na tem seminarju. Končno bom v živo slišala še nekaj o tem.

Častni gost tega seminarja je bil Boris Vene. Za moje pojme je to človek, ki oddaja tako močno energijo, da mi ne morete verjeti, dokler ga tudi sami ne slišite v živo. Boris Vene je bil leta 2002 prvič diagnosticiran. Rak. Zdravniki mu niso dali več kaj dolgo časa, a on živi. On živi še šestnajst let po tem. Ugotovil je, da mora korenito spremeniti svoje življenje in tako postati močnejši od te -v današnjem času- tako pogoste bolezni. Zato se še enkrat spomnim na to kako moramo ljudje pristati tik pred prepadom, da se nekam zganemom.

Zakaj? Vem, da je ogromno ljudi, ki kljub temu, da živimo v enainddvajsetem stoletju še vedno ne verjamejo, da smo več kot fizično telo. Še vedno ne verjamejo, da obstaja neka višja sila. Še vedno ne verjamejo, da naključij ni in da se prav vsaka stvar, vsak trenutek, prav vse zgodi z razlogom. Zakrivajo si oči z izgovorom, da je neka višja sila, spiritualnost in podobne zadeve le nek new age bullshit, ki so ga začeli spet masovno uporabljati ne vem sploh kateri pripadniki ne vem sploh katere subkulture. No, ja,… Tole bo mogoče sprožilo udar vedno prisotnih skeptikov, agnostikov in vseh ostalih nasprotnikov, a me sploh ne gane. Vam povem kaj je bullshit? Bullshit je to, da je še vedno taka masa ljudi slepih kot kure! Da kljub vsem znakom, ki smo jih deležni, ne verjamejo v nič kar ni znanstveno dokazanega. Pa še tisto kar je, so oni skeptični. Skeptični, ker preveč boli tja noter v ego, da bi lahko bilo res.

No, pa da vam povem. Ravno tako, kot se ne moreš izogniti naravni nesreči, če se ta zgodi kje blizu tebe, ravno tako, kot se ne moreš popolnoma izogniti slabemu vremenu, ravno tako, kot ne moreš držati kontrole nad vsem v življenju, tako tudi ne moreš preprečiti spremembe, ki se mora, ponavljam, MORA zgoditi v vseh nas.

Povedala sem vam že, da smo stopili v nov sedemletni cikelj, ko Uran deluje v biku. Ne vem, če sem dovolj natančno pojasnila, da se bojo zgodile spremembe.  Ne vem, če je jasno, da na to nimate nikakršnega vpliva. Zgodile se bojo, v vsakem izmed nas. Ne glede na to kako trdno se jim boste upirali.

Upiranje spremembi samo pomeni, da se izogibate svoji lastni osebnostni rasti. Izogibate se uresničevanju svojih potencialov, za katere sploh še ne veste, da jih imate, ker se tako trdno držite svojih prepričanj. Kar me kar malo jezi. Veste, če hočete ali ne, življenje ali -za moje pojme bolje rečeno- neka višja sila, vas bo prisilila v njih z lepa ali grda. Tako kot je prisilila Borisa, da je začel spreminjati svoj svet. Svoje navade, vzorce, sebe.

Na seminarju mi je šlo na jok. Skoraj da ne ob vsakem drugem stavku, ki ga je Boris povedal. Govoril je stvari, ki jih čutim kot resnične v sebi že od šestnajstega leta. Govoril je stvari, za katere so me ljudje pogosto gledali postrani. Govoril je vse to, kar bi vsi mi morali vedeti in čutiti v sebi, ker NUJNO POTREBUJEMO SPREMEMBO!

Smešno mi je kako se zgodovina človeštva konstantno ponavlja. Kako v vseh teh leti, tisočletjih še nismo stopili koraka naprej. Toliko priložnosti smo že imeli, mi pa slepi kot kure pod pretvezo genov in človeške narave capljamo po tej ubogi Zemlji. Ma kakšne človeške narave neki. Človeška narava ima pomojem samo eno glavno funkcijo. Osebnostno rast. Razvoj. NOTRANJI RAZVOJ celotne mase ljudi. Ker kljub temu, da so v nas zapisi naših prednikov smo mi sami tisti, ki gradimo svoje življenje. Mi sami smo tisti, ki imamo svojo lastno zavest. Dajmo jo že enkrat uporabit. Dajmo že enkrat malo več svoje energije usmerit v nekaj bolj pomembnega kot je pohlep, moč in prevlada.

Dragi moji bralci, dobrodošli v spremembe. Skupaj smo človeštvo.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *