Kaj pa DAN MUČENIKOV?

No pa poglejmo današnji dan…

Začelo se je tako, da je sin želel crkljanje ali pa ne bo spal. Torej je spal pri nama in se valil od enega k drugemu. Kar je pomenilo, da smo se vsi trije slabo naspali.
Zjutraj se je naš tata zbudil prvi in prevzel sina, da sem lahko še eno uro spala (ubogi mučenik). Marsu je dal zajtrk in ko sem se zbudila smo se lahko samo še preoblekli in šli na sprehod. Ponavadi to pomeni, da gremo do osnovne šole, kjer iz povodca spustimo psa in naredimo krog okoli parka, bazena, igrišča,… Tokrat pa nas je na prehodu za pešce ustavila prijateljica in nas povabila na kavo v Mojo Ljubljanico, kjer je ravno takrat potekala izmenjevalnica “Podarim dobim”.

Vzdušje je bilo super fantastično, zbralo se je veliko ljudi, predvsem staršev z otroki. Kar je bilo še posebej všeč Marsu. Sploh zdaj, ko hodi in je njegov svet postal nekaj čisto novega. Tako je bil navdušen, da se kar ni mogel ustaviti. Na koncu pa od dolge hoje tako izmučen, da je v vozičku na mestu zaspal v slabih treh minutah. In spal slabi dve uri. Kar je za našega fanta nekaj povsem nenavadnega.

Na današnji dan se me je cel čas držala nerazpoloženost in nikakor nisem razumela zakaj, ko pa je bilo vendar vse tako super. Nekje v meni se je skrivala. Ko pa smo prišli na obisk k staršem mojega partnerja in sem videla, da se tudi V. vede povsem raztreseno (Tj. moja tašča. Ker pa ima ta beseda tako grozen prizvok, se je izogibam. Ona je ubistvu res carica.), sem prišla do zaključka, da je to zato, ker je danes DAN MUČENIKOV.

Ženske smo pač take, da imamo rade pozornost svojih moških vedno in povsot. Želimo da nas vozijo na izlete, držijo za roke, posipajo s komplimenti in lepimi besedami. Želimo da so potrpežljivi z nami v tistih dneh, želimo to in tisto in še kaj.
Kaj pa naši fantje?
Priznajmo si, da nam ženskam ni lahko. Ampak oni so tisti, ki nas vsak dan prenašajo in poslušajo in podpirajo in ljubkujejo. Oni so tisti, h katerim se vedno znova obračamo, oni so tisti, ki so se bili primorani odreči svoji fantovski svobodi v zameno za družino. In danes je njihov dan. Danes je dan, ko praznujejo vsi moški v spomin na 40 mučenikov.

Hvala vam, za to ker ste. Ker ste tukaj za nas, vedno. Ker ste očetje, bratje, strici, partnerji in spet očetje. Hvala vam za vašo žrtev. Hvala vam za vašo moč in uporo. Z vami je težko živeti, a vendar brez vas ne gre.

Moški, fantje, sinovi, bratje,…
Z Ljubeznijo;
(Ni)Si