Kako do novih umetnin

Občutek za čas… Kaj je že to?

Lani okoli junija, če se prav spominjam, sem dobila termin za svojo prvo razstavo. Ni mi bilo jasno sploh, kako bom do takrat zdržala. Več kot eno leto, da čakam na razstavo? Pa sem se odločila, da bom med tem časom pač naredila čimveč novih del.

Svojo nit izdelkov sem poimenovala Cikel slik Življenje ženske, ker je to nekaj, kar za svoje pojme obvladam. Ženske rišem že od male. To je nekaj, kar najraje in z največjim užitkom narišem, ker se počutim, da znam. Imam tudi ogromno idej, ker sem sama ženska, mama, sestra, prijateljica, žena in seveda živim življenje ženske. O ciklu pa že tako veste, kajne?

Kje je potem problem?

V času. Ne vem kako se pozabila na to, da čas neprekinjeno leti in mu je preprosto včasih težko stopiti v korak. Že samo zato, ker imam otroka bi lahko vedela, da eno leto mine kot bi pomežiknil in iz dojenčka nastane pravi mali fantek. Ampak ne. Nisem in zdaj si ogledujem v mislih svoje ideje, ki še niso na papirju in ne vem točno kaj čakajo, ker je do razstave samo še pol leta.

V tem tempu je težko najti čas za to, da resnično ustvarjaš. Jaz že lahko naredim sliko, hitro skico, vmesne izdelke, to ja. Ampak za pravo sliko za razstavo, za  to potrebuješ malo več časa. Spremljajo te dvomi, ki so tvoj notranji kritik in kar naenkrat nič kar začneš ni dovolj dobro. Začneš nekaj drugega, spet ne. Ta neodločnost odžira čas in voljo, da bi svoje ideje dejansko realiziral na papir.

Zadnjič pa sem po dolgem času prišla na idejo. Ni važno, jaz bom v svojih slikah vedno našla napako, to je samo en del izražanja. Tudi te napake so del celote in to je pomembno. Tako sem vzela skicirko v roke in začela spet risati. Našla sem nov zagon in voljo, še posebej ob naslednji misli.

Za manifestacijo željenega si moramo dotično kar se da natančno predstavljati v glavi, šele tako bomo v sebi res doživeli občutek, ki ga želimo v svojem življenju še več. Tako se zgodi manifestacija. Bi rekla, da zakon privlačnosti in zakon akcije in reakcije v kombinaciji. Kje pa še potrebuješ dobro vizualizacijo? Tako je, za ustvarjanje.

Tako sem ugotovila, da lahko oboje združim v eno in začela risati svoje želje. Dogodke in stvari, ki si jih želim manifesirati v svoje lastno življenje. Narišem sliko, ki predstavlja mojo željo. Narišem jo iz glave, kot jo oblikujem sama. Ta slika pa potem postane načrt za manifestacijo.

Zdaj z novim zagonom dokončujem prvo sliko v tem podnaslovu in si oblikujem svoje življenje.

Kako pa ti manifestiraš v svojo realnost?

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *