Kako do samega sebe

Kdo smo? Ljudje, okej. Ampak kdo resnično smo?

Celo življenje iščemo sebe. Iščemo se v karieri, v hobijih, na socialnih medijih. Vedno znova in znova.

Pa se najdemo?
Včasih niti sami sebi ne priznamo, da se resnični mi skrivamo pod preobleko nekoga drugega. Včasih se za hip, kot kameleoni, zlijemo z okolico, da bi se lepo ujeli. Ampak nas to večinoma samo še odriva dlje stran od našega resničnega bistva.

Najbolje ugotovimo kdo smo, če se trudimo vsak dan početi nekaj, kar nas resnično osrečuje. Če poskusimo biti do sebe vedno iskreni, če tudi nas je strah odgovorov. Včasih so resnično strašljivi in bi za svojo raje vzeli laž, ki je bolj prijetna. A žal ni lahke poti do sebe. Le redko kdo se najde, ki nima takšnih ali drugačnih ščitov, ki varujejo pred bolečino. Redko kdo, če sploh, ne pozna bolečine. Ker je bolj ali manj pri vseh prisotna, je avtomatska reakcija, da ji ne pustimo blizu. Le zakaj bi, če pa boli?

Ravno v tem pa je trik. Če bomo konstantno odvračali pozornost od bolečine, nam ne bo nikoli bolje. V resnici nam bo vedno bližje, vedno globje. Kar pa pomeni, da se bomo veliko težje spopadli z njo. Vem, ni prijetno čutiti bolečino, a je nujno potrebno.

S tem stopimo ven iz cone udobja in šele takrat vidimo, kaj vse imamo na dlani. Šele takrat dejansko postanemo mi sami in dobimo moč, da se postavimo po robu vsemu, kar nam ne paše. Kako pa bi drugače. V coni ugodja ni slabih stvari, kako bi se torej spopadali z njimi?

Ni lahko biti ti (ali jaz, ali on). Veliko lažje je samo biti nekdo drug, ker deluje vse skupaj bolj prijetno. Ampak ne pozabimo, tudi ta nekdo, v katerega si se za hip preoblekel, nosi svoje brazgotine in definitivno se je moral spopasti z njimi, če je želel postati svoj pravi jaz. Ker pa je postal svoj pravi jaz, to pomeni, da ti “on” ne boš nikoli. Na srečo.

Kam bi pa prišli, če bi resnično bili vsi enaki? Svet bi bil dolgočasen. Potrebujemo vsakega posameznika, ki živi, da postane točno to, kar je in mu je namenjeno biti. Ker zgolj in samo tako, lahko delujemo kot celota, lahko delujemo kot posamezniki v celoti.

Samo v razmislek…

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si

P.s.: Za idejno razmišljanje je poskrbela Cath, ki vam nudi tudi način, da se bolje spoznate in posledično živite svoje najsrečnejše življenje.