Kako pozdraviti mačka

Tukaj je veseli december. Čas za družino, toplino, ljubezen, … in zabavo. Na zabavah pa je pogosto prisoten alkohol, ki pa prinese malo manj veselega mačka.

Sama res redko pijem alkoholne pijače, pride pa tudi trenutek, ko jih. Zdaj, ko sem čisto “iz forme” me alkohol hitro prime, zato ga spijem res malo. A kljub temu je moje počutje naslednjega dne drugačno.

Alkohol je v samem bistvu strup za telo. Je neke vrste mamilo, čeprav vse prevečkrat to pozabimo. Uživanje spremeni delovanje našega telesa. Samo prebavljanje pa traja približno po sistemu 1 merica=1ura. Za predelavo naše telo porabi ogromno energije, ogromno vode in ogromno sladkorja v krvi. Kar je glavni razlog za mačka.

Če še ne veste, ne maram kemije. V to zraven spada tudi večino farmacevtskih izdelkov. Res sem  pristaš alternativnih in naravnih metod. Tudi v tem primeru je enako. Če rečem, da me boli glava in mi ponudiš lekadol, bom poleg bolečine dobila še ošpice.

Za to priložnost sem skombinirala več različnih naravnih sestavin in iz njih naredila Smoothie, ki resnično pomaga pri premagovanju mačka, ker vsebuje vse tiste stvari, ki jih naše telo potrebuje v takem stanju.

Sestavine:

 • kokosova voda
  Jaz sem uporabila pravi kokos, v katerega sem naredila luknjo, da je tekočina iztekla iz njega. Moram povedati, da sem prvič v življenju odprla kokos brez večjega napora. Ko sem še živela doma, smo kar nekajkrat poskušali, a zaman. Zdaj pa sem ugotovila kako preprosto je. Bila sem res ponosna. Kokosovo vodo sem pustila odtekati v lonček, medtem pa zmiksala ostale sestavine.

Kokosova voda poskrbi za rehidracijo, je odličen vir energije, uravnovesi raven sladkorja v krvi in je na splošno odlična pri premagovanju mačka.


 • 2 banani
  Nikoli nisem bila ljubitelj banan dokler nisem zanosila. Od takrat naprej jih lahko jem brez problemov in so mi dejansko všeč. Poleg tega so odlične strukture za marsikatero jed in napitek.

Banane so odličen vir energije. Vsebujejo vitamin B6, ki regulira sladkor v krvi, veliko železa in snovi, ki pomagajo cirkulaciji krvi in regulaciji serotonina, ki nam pomaga k splošnemu boljšemu počutju.


 • kivi
  Osebno nisem ravno največji fan kombinacije kivi-banana. No, vsaj v osnovni šoli nisem bila, ker smo tam imeli sok v tem okusu in mi ni niti približno dišal. Vendar pa kivi vsem sestavinam doda malo kislosti in naredi pravo tropsko kombinacijo.

Kivi pomaga kontrolirati krvni sladkor in deluje probiotično. Je poln vitamina C.


 • Ingver
  Z ingverjem sem se spoznala na Transformi. Dejansko pred tem nikoli nisem poskusila te korenine. Takrat me je res presenetila njegova moč. Prav čutiš kako “žge” vse bakterije. Ingver zdaj pogosto uporabljam, sploh v času prehladov in viroz. Večinoma ga preprosto dodam k čaju, tokrat pa je postal del Smoothie-ja.

Poleg ubijanja bakterij ima mnogo zdravilnih moči, a v tem Smoohie-ju je njegov namen lajšanje slabosti. Ingver deluje na toksine v telesu, očisti sinuse, izboljša dihanje,…


 • Pomaranča
  Trenutno sezonsko sadje. Obožujem pomaranče. So zelo polnega okusa in v naši kuhinji jih veliko uporabljamo. Iz njih delamo sok, jih dodamo k jedem ali pa jih jemo kar tako.

Pri izdelovanju tega napitka pomagajo k daljši obstojnosti. Poleg tega pa so polne vitaminov in mineralov, očistijo kri, izboljšajo počutje in izboljšajo naš imunski sistem.


 • Med
  Najraje domači. V resnici sploh ne kupujemo med v trgovini, ker sploh nima okusa. Tisti domači ima po mojem mnenju tudi večjo moč, ker je naraven. Med uporabljam predvsem za sladkanje črnega ali zelenega čaja z mlekom, tukaj pa je dodatno sladilo.

Med deluje probiotično in ima več zdravilnih sestavin (kalcij, železo, magnezij, cink,…), lajša slabost, in glavobol.


 

Ta smothie je za moje pojme najbolj zdrav in učinkovit pristop k mačku. Z vami sem ga delila, da vam bojo jutra po zabavah malo lažja in, da se boste hitreje postavili nazaj na noge. Ob tem pa bi rada povedala kako vesela sem, da je v mojem kraju trgovina s svežim sadjem in zelenjavo Dotik narave.  Vse sestavine (razen med, med je od čebelarja) iz mojega alkohol detox smoothija so iz te trgovinice. Poleg lepega, svežega in res dišečega sadja in zelenjave, mi je všeč tudi njihov prijeten pristop do strank in sama ureditev trgovine, ki je res cute.

Dotik narave, hvala!

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *