Kako preživeti jesen

Kljub vsemu učenju o sami sebi, življenju in vesoljnih energijah, je sprememba v ozračju ogromna. Ne spomnim se več, kdaj sem nazadnje videla sonce. To primankovanje čutim na svoji lastni koži.

Če pogledam kronološko na moje zapise je opazno. Pa nisem točno vedela za kaj se gre. Občutek pomanjkanja svetlobe se je začel z občutkom pomanjkanja zagona. Nadaljevalo se je v kopičenje občutkov ki jih nisem znala kontrolirati. Nabralo se je veliko in ob mlaju bo potrebno čiščenje, zagotovo.

Jesen imam res rada, a šele letos jo resnično živim. Šele letos vidim njeno nalogo in ji pustim, da opravi svoje. Šele letos sem začela razmišljati o tem, kaj hoče od mene.  Zato sem se odločila, da zapišem stvari, ki bi jih rada to jesen še (več) počela.

  1. Rada bi se s sinom še bolj igrala z listjem
  2. Rada bi posnela res lepe jesenske fotografije
  3. Rada bi pekla slaščice in piškote
  4. Rada bi ustvarila dve sliki za razstavo
  5. Rada bi spila več čaja
  6. Rada bi šla na sprehod zgodaj zjutraj, da vidim sončni vzhod
  7. Rada bi ustvarila blazine za zimo
  8. Rada bi več brala knjige
  9. Rada bi si privoščila kopel
  10. Rada bi šivala

To so stvari, ki bodrijo moj um in božajo dušo. To lahko delam, da bo jesen najlepša do zdaj. To, nekaj dodatkov za telo in sveče.

Vitamin D naprimer. Ker, ko sem rekla, da primankuje sonca,… Res se čuti. Vpadla mi je energija, kreativnost in volja. Iskala sem in iskala, kaj se vendar dogaja z mano, ko pa se zadnje čase (tri mesece vsaj) počutim tako dobro. Iskala sem razloge v sebi in v drugih, medtem pa pozabila na zelo pomemben zunanji dejavnik. Sonce.

Ne bom pustila, da me navidezna tema ujame. Soočam se v temu trenutku z lepoto,  ki jo ponuja življenje.

Na primer to, da me sin pokliče “maaamiica”, ke še vedno ni spal. Lahko bi pustila temi, a lahko sem ga tudi objela. In to je bil res dolg, ljubeč objem, ki mi je segrel srce in zbistril um.

Srečna.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si