Kako se lotiti depresije

Danes se je na delu začela debata o depresiji in antidepresivih. Delam v lokalu, kjer so stranke stalne, zato se lahko res odprto pogovarjamo.

Depresija je postala ena izmed najpogostejših bolezni sodobnega časa.

Nič čudnega. V konstantni naglici in polnih glav hitijo ljudje. Vsak s svojim stresnim delom. Vsak s kupom težav, ki jim padajo na hrbet. Kako pametno nad njih pa nihče ne ve, ker zdravniki, ki naj bi pomagali, znajo samo predpisati tablete. Tableti pa samo lajšajo simptome. Ne razrešijo vzroka.

Do njega se moramo bolj kot ne dokopati sami.

Tudi sama sem trpela za depresijo dolgih sedem let. Antidepresive sem odklanjala in se težav lotilo z bolj alternativne smeri. Začela sem odkrivati različne tehnike pomirjanja in reševanja problemov. Šlo je na bolje. Vsakič po malo.

Med nosečnostjo pa so hormoni podivjali. Sama sebi sem bila najhujši sovražnik in zato sem sprejela antidepresive. Po enem letu uporabe, sem prenehala, saj so poleg slabih občutkov odrezali tudi dobre.

Vseeno pa sem se v tem letu prav zares naučila kako se še lahko lotim tega problema.

Napisala bom nekaj predlogov, ki upam, da bodo nekomu koristili.

*Dihanje

*Meditacija

*glasba

*sprehodi v naravi

*poskrbi za aktivnost (ker ko si aktiven so misli zaposlene in ni časa za razmišlnjanje o slabem)

*risanje ali barvanje mandal

Najbolj pa pomaga to, da se zavestno odločiš, da imaš dovolj. Da zavestno prekineš tok negativnih misli. Da sam sebi dovoliš da si srečen in da verjameš, da si srečo tudi zaslužiš.

Za dodatna vprašanja in nasvete, ali pa samo tolažbo, me lahko kontaktiraš na facebook-u ali instagram-u. (Kontakt v kontaktih)

Želim ti vso srečo in obilo notranje moči.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

No Comments