Kako sem izbrala svoj kamen

Najprej naj povem, da obožujem kamne. Ne vem zakaj, v njih je nekaj tako edinstvenega. Tako vedno kadar kam gremo, za spomin domov prinesem kamen ali dva, tri, 15. Najlepši kamni so tisti, ki jih najdem ob vodi. Pa naj bo to morje, reka ali ribnik. Očitno ima voda na njih tak vpliv. Ne vem.

Skozi leta zbiranja kamnov pa še nikoli nisem imela pravega, mojega kamna-kristala. Nekoč sem sicer imela enega, bil je to zelen kristal-Jade. Pa se nisem ujela z njim. Ko zdaj razmišljam to vidim. Takrat pa sem ga nosila s sabo, da bi ga začutila. Nikoli ga nisem. Zato sem ga zapustila.

Prestavimo se nekaj let kasneje, v današnji čas. Spet sem si zaželela, da bi imela kristale. Odločila sem se, da si vsake toliko kupim enega, dokler jih ne zberem za vsako čakro. Ampak tokrat sem se v to podala malo bolj premišljeno, če bi temu lahko tako rekli.

Odločila sem se, da bom pred izbiro kristala obdala sebe z vijolično piramido (glej: Vizualizacije za empate), da moja trenutna čustva ne bodo imela vpliva na izbiro. Sprva sem mislila, da želim imeti Rose quartz-a, za srčno čakro. Ko pa sem prišla tja, pa je mojo pozornost pritegnil Sodalit.

O tem kistalu nisem vedela kaj dosti, ampak tako me je vleklo k njemu, da sem ga vzela.

Sodalit je kristal grlene čakre (modra, peta čakra). Pomaga pri izražanju (tako verbalnem kot ne verbalnem), pri osebnih odnosih (saj umirja prepire). S svojim umirjanjem misli in uma nam prinaša jasna sporočila in usmerja k sprejetju resnice, da če želimo spremeniti svoje življenje moramo spremeniti sebe. Pomaga nam ovreči napačna prepričanja in tako naredi prostor za nova.
Prav tako nam pomaga opustiti krivdo in odpraviti negativna razmišljanja. Zboljšuje pa tudi zamozavest in samopodobo.
Sodalit deluje izredno pomirjujoče, še posebej v težkih in stresnih situacijah. Zmanjšuje panične napade in odpravlja strahove.

Kar pa se tiče vpliva na fizično telo, pa čisti organe, zboljšuje imunski sistem, znižuje krvi sladkor in zmanjšuje panične napade.

Prav zares sem vesela, da sem izbrala ta kamen, ker je res ravno pravi zame. Čutim ga in že sedaj ima močan vpliv. Kaj šele bo, ko bom o delovanju kristalov vedela še več…

»Dokler delaš to, kar že vedno delaš, tudi dobivaš to, kar že vedno dobivaš. Da bi dobil kaj drugega, se moraš spremeniti sam, sicer se ne bo nič spremenilo«.

Pa miren dan še naprej.
Z Ljubeznijo;

(Ni)Si