Kako sem vzljubila svoje telo

Spet se vrnem k majhni punčki. Bila sem bolj okrogel otrok. Že zgodaj sem poslušala mnoge komentarje o tem. Seveda so se mi vsilili v podzavest.

V puberteti se je moja okroglost spremenila v rahle obline. Nisem si bila še všeč, ni pa tudi bilo več nadležnih komentarjev, zato mi je bilo vseeno.

Problem je bil samo v tem, da nisem bila sproščena v svojem telesu.

Včasih sem si v glavi zamislila nek videz, ki bi ga tisti dan nosila. Ko pa sem se dejansko oblekla, si nisem bila všeč.

Kaj šele v spolnosti, da sploh ne govorim. Golo telo je imelo kup napak, ki so me ovirale. Prihajalo je do frustracij, ki so mi totalno izničile libido.

Potem pa sem spoznala moža. Ta je ljubil vsak delček mene. Pokazal mi je kako lepa sem in nenadoma se je vse spremenilo. Vedno bolj sem postajala lepa tudi sebi. Posledično sem imela vedno več zagona, da sem še bolj skrbela za telo, v katerem živim.

S kupom potrpljenja so frustracije začele izginjati. In zanosila sem.

Telo je šlo skozi drastično spremembo. Prilagodilo se je za novo življenje, ki je raslo v njem. Ljubim to življenje, zato je to dodalo piko na i k temu, da sem začela še bolj občudovati svoje telo.

Kakšne sposobnosti ima. Iz male okrogle punčke v najstnico. V bunko in v mamico, ki je končno zadovoljna v svojem telesu.

Telo je kot tempelj. Slavimo ga in verujmo vanj. Ker živeti v njem je dar.

Z ljubeznijo;

(Ni)Si