Kako sva z dragim preživela valentinovo

Dan zaljubljencev, ki ga moj mož tretira kot ameriško kapitalistično sranje, je dan kot vsak drug. Le, da zanj dobiš posebno nagrado, ker ljubiš in si ljubljen.

Najin dan je potekal kot običajno. On je bil na delu, jaz sem bila s sinom, ker je javni sektor imel stavko in ga nisem hotela peljati v dežurni vrtec. Čez dan sem hitela po opravkih, se usedla na kavo s prijateljico za celih 15 sekund. Ker je sin bil naveličan vozička in je želel povaditi svojo hojo. Po pol ure stalnega oprezanja za na novo hodečim malčkom sem postala tako utrujena, da sem kar odšla k staršem na obisk.

Končno je mož prišel iz dela. Prinesel mi je darilo. Knjigo o luninih menah. (Yaaay) Bila sem zelo vesela. Ker me to res zanima in si želim bolj povezati znanje, ki ga že imam. A namesto druženja sem spet hitela po opravkih. Ko pa sem končno končala z njimi, je bil že čas spanja za sina. In ravno ta dan se je zdel primeren za učenje samostojnega spanja. Ker je malček postal bol samosvoj in se je začel upirat spanju. Ponavadi se je uspaval z dojenjem. Zdaj pa se je le pocartal in želel it naprej raziskovat svet. Zato sem po dolgem trudu, da bi ga spravila spat tako kot sem ga ponavadi, iznašla nov način. In glej ga no. Zaspal je v slabih 20 minutah. Ampak takrat je bila ura že osem.

Končno sva dobila nekaj časa za naju. Darilo za valentinovo sem mu dala že dan prej, ker nisem mogla počakati do jutri. Ker sem mu kupila “tok kul” darilo. Zvočnik. (Namreč sin in partner sta nora na glasbo. Poslušata trap in po ritmu mahata z rokami). Šla sva na čik. No, jaz sem. On je kadil opojni zvitek. Izmenjala sva si novice, potek dneva, malo poslušala glasbo in se vrnilo v bivalni prostor. Postal je lačen. Naredil je palačinke, jaz pa sem se pripravila za mlajev ritual. Nato sva gledala serijo, jedla palačinke in se crklala. In se crklala po odraslo. Nato pa sem ga zvlekla v posteljo ker je zaspal na kavču. In sva šla spat.

Običajen dan. Le da je bil praznik in mlaj. In kaj bi si na tak dan želel več kot ljubezni?

Z ljubeznijo

(Ni)Si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *