Kako zadržim psa pred zaganjanjem

Veste o kom že dolgo nisem pisala? Ja, tako je. O našem psu Pinkyju.

Želela sem videti, kako bo napad vplival nanj. Zdaj je minilo že kar nekaj časa in lahko dejansko napišem svoja opažanja.

Pinky je trenutno v fazi pubertete. To se vidi po njegovi zagnanosti, igri in predvsem pri nagonu. Kljub vsemu pa se do psov obnaša povsem normalno. Jih ne napada, ne skače po njih, ni preveč vsiljiv in še vedno zna biti nežen.

Edino, kar je odnesel od tega napada je nastrojenost proti temu dotičnemu psu. To se je začelo kazati že takoj po incidentu in se še kar nadaljuje.

Naš pes je kar velik, ko se stegne na zadnje tace mu manjka kakšnih deset centimetrov, da bi dosegel mojo višino. Tudi močan je in hiter, kar pa je v tej situaciji problem.

Vsak dan se sprehajava mimo tega psa, vedno po drugi strani ceste. Pinky se je nasršil od glave do repa že nekaj metrov pred ograjo. Nato je začel renčati, se zaganjati, skakati, … Tako ognjevito, da sem ga komaj zadržala. Prevečkrat sem se morala nanj pošteno zadret, da sem njegovo pozornost preusmerila stran. Nisem več zdržala. Res ne. Pošteno me je že motilo, da nisem mogla normalno mimo, ne da bi on skočil in ga bi komaj zadržala. Bilo me je sram.

Zato sem nekega dne končno odšla po ta presneti povodec. Prodajalki M. in P. sta mi predlagali, da bom psa lažje kontrolirala, če bom imela povodec, ki se pripne na vratu in na hrbtu oprsnice. Lažje naj bi ga učila hoje poleg, lažje naj bi ga zadržala, … vse naj bi bilo lažje. Res sem odlašala presneto dolgo časa in sploh ne vem zakaj. Morda sem mislila, da je to le trenutno stanje in se bo uredilo.

Zdaj pa ga imam. Kupila sva ga v naši slavni najljubši trgovini Doget. Povodec je firme Red Dingo. V bistvu je vsa naša oprema za psa te znamke in na srečo lahko vse najdem ravno v tej trgovini.

Kako se obnese?
Fenomenalno! Vse deluje. Odkar imam ta povodec ga lahko res preprosto kontroliram med hojo, lahko mu preprečim zaganjanje proti ograji, lahko ga zadržim na mestu poleg sebe in ga mirim, da prideva mimo. Dejansko prideva mimo brez skakanja, brez glasnega renčanja in brez nepotrebnega dretja. Zato sem res vesela, da imajo v Dogetu tako sposobne prodajalke. Resnično vejo ogromno o psih in ostalih hišnih ljubljenčkih, kar pa ne morem reči za ostale prodajalne z opremo za njih. Imela sem precej slabih izkušenj, pri katerih se je točno videl razlog; denar. Tukaj pa ne. Res poskrbijo po vseh svojih močeh, da smo tako lastniki, kot naši mali prijatelji zadovoljni.

Hvala vam za vse koristne nasvete. Hvala, ker ste iskrene in pripravljene pomagati, vedno!

Hvala vam iz srca!

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si