Kakšna sprememba

Zadnji teden sem bila zaposlena z nekim osebnim projektom, katerega vam predstavim v prihodnjem tednu, zato sem odložila objave za nekaj dni. Želela sem nekaj narediti in ta projekt je bil prioriteta. Tako v moj zagovor. Zdaj pa naj preidem na temo za danes.

Zapis, ki sem ga nazadnje delila na svojem blogu (najdeš ga tukaj) je bil precej jezno naravnan. To sem ugotovila šele pri ponovnem branju za iskanje napak v besedilu. Zapis je prihajal direktno iz mene in je bil naravnan pač tako kot sem se v tistem trenutku ob tej temi počutila.

Vem, da jezen pristop ni ravno najboljši način, da vam predstavim to težnjo po sprememni h kateri nas sili življenje v tem časovnem obdobju. Jezen odziv je po mojem mnenju tudi izraz moje lastne nesposobnosti spoprijemanja s spremembami, kljub temu, da je ta izraz precej krut. Dejstvo je, da se večini ljudi sprememba zdi grozna, kljub temu, da si je vsi nekje globoko v sebi želimo.

Kakšno spremembo mislim, da ljudje potrebujemo?

Na to najlažje odgovorim s to razlago. Ljudje skozi odraščanje moramo sprejemati odgovornosti, ki včasih povzročajo stres. Ni važno za kaj se gre, kako velike in težke so te odgovornosti, kaj vse visi na nitki ob njih, ni važno. Vsi jih imamo in s tempom življenja kot ga bijemo danes, izgubimo otroka v sebi.

Nekateri ljudje si rečejo, da to pač pomeni biti odrasla oseba. Da so te odgovornosti najbolj normalen del življenja, ki mu na nek način celo dajo smisel. Tako živijo ne da bi sploh vedeli, da živijo. Tisti otrok v nas, ki ga z leti počasi izgubimo oziroma nanje pozabimo, ta otrok ima močno vlogo pri človeštvu.

Ker ta otrok je tisti, ki ne pozna stresa, ki ga narekuje hiter tempo. Ta otrok ne pozna odgovornosti, ki utrujajo, vzemajo energijo in so ob enem smisel življenja. Ta otrok pozna radost in igrivost.

RADOST in IGRIVOST sta dve glavni sestavini, ki ju človeštvo potrebuje za korenito spremembo. Pa poglejmo kaj to sploh pomeni.

Zame radost pomeni to, da v vsakem trenutku vidim nekaj čudovitega, izjemnega. Nekaj, kar v mojem telesu povzroči toplino. To toplino razumem kot radost. Otroci najdejo radost na vsakem koraku. Lahko jo najdejo v travni bilki, kamenčku ali petju ptic. Kdaj si ti nazadnje občutil radost?

Kaj je igrivost? Zame je igrivost to, da si pripravljen v vsaki situaciji iskati radost. Da si pripravljen skakati po travniku in brskati po pesku. Da si radoveden in odprt za nova doživetja. Kje je tvoja igrivost?

Te dve razlage sta najbližje sliki, ki jo vidim v glavi ob omembi teh dveh besed. Verjamem, da se slike razlikujejo ravno toliko kot se ljudje razlikujemo med sabo, a to sploh ni pomembno. Ni važno kaj zate pomenita radost in igrivost, važno je, da zaa njiju spet narediš prostor v svojem življenju. Ljudje si zaslužimo biti srečni kot otroci.

Ta sprememba, ki bi morala biti narejena že tolikokrat pred tem trenutkom zdaj, je ena izmed mnogih, ki jih kot ljudje po mojem mnenju moramo narediti za našo dobrobit. Verjamem, da jih je še ogromno, a ta je ena prvih. Mislim si, da je to zato, ker bomo s to spremembo uspeli videti nove načine in strategije za reševanje našega planeta in nas samih v celoti.

Rada bi, da si vsak izmed vas, ki prebere to objavo, v naslednjem tednu poišče vsaj enkrat na dan prostor za igrivost in radost. Ni važno za koliko časa, ni važno ob kakšni stvari. Samo poskusi. Rad bi, da si potem svoje občutke zapomniš. Zapomni si kako so se počutile tvoje noge, roke in trebuh. Kako se je počutila tvoja glava? Kako so stale tvoje ustnice in kako si občutil svoje oči. Kaj pa tvoje srce? Najdi spet igrivost in radost in zagotavljam ti, da boš v tistem trenutku ljubil življenje kot takega.

Hvala za branje, dragi sočlovek.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *