Kakšno razmerje imaš/želiš

Pisala sem o to sem postavila vprašanje na Instagramu. Najbolj pogost odgovor je bil povezan z razmerjem. Razmerja so tista, ki nas najbolj oblikujejo. Z njihovo pomočjo spoznavamo sebe in življenje. V dobri in slabi luči. Za bolečo izkušnjo, ki pogosto pelje do raznih duševnih motenj, je bilo najbolj pogosto omenjeno varanje. Sledi mu nasilje vseh vrst.

Ko ima oseba take izkušnje, se sploh ne čudim, da smo kakršni smo. Težko je zaupati, ko si izdan, težko se je počutiti varno, ko si doživel vse prej kot to. Žal je vse preveč odnosov, ki niso ravno lepi.

Te rezultati so me privedli do vprašanja. Kaj si želimo od partnerja? Želimo si varnosti, ljubezni, spoštovanja in sreče. Želimo si iskrenosti, sprejemanja in podpore.

Za nadaljevanje z vami delim zapis L.A., ki bo na kratko predstavil pogled na razmerje.


Razmerje

“Hmm, kje bi začela…
Vsako razmerje je samo po sebi edinstveno, drugačno od ostalih, vsak ima svojo ljubljeno osebo na nek način rad. Nekateri to radi pokažejo v javnosti, spet drugi so rajši za sebe. Kakor gledam današnja razmerja med mladimi pa tudi strejšimi, je opaziti, da med mladimi ni več tiste prave ljubezni kot je nekdaj bila. Naše babice in dedki so doživeli tudi do okroglih 50 let od svoje poroke, kar je občudovanja vredno. Dandanes je pa več ločitev kot porok. Kar me žalosti. Tudi sama sem doživela ločitev med staršema, v najtežjem delu mojega živlenja, puberteti.
Zadnja 3 leta v osnovni so bila težka zame, saj smo ljudje taki, da raje verjamemo drugim, kakor pa da bi sami izvedeli od ljudi. Tako pride tudi do raznoraznih konfliktov ki so zelo neprijetni. V šoli sem bila tudi malo zaradi tega zmerjana, saj so se drugi norčevali, češ da sta se moja starša ločila. Nisem hotela hodit v šolo, nisem se učila, bila sem pod stresom, vedno. To me bo zaznamovalo celo življenje, saj sta kljub vsemu moja starša. Človeka ki sta mi dala možnost življenja, možnost raziskovanja sveta.
Sama sem se iz svojih izkušenj iz razmerij naučila, da je treba dati času čas. Vse pride ob svojem času in kakor pravi moja prijateljica, vse se zgodi z razlogom. Vsak fant ki je prišel v moje življenje, mi je dal izkušnjo več, da ne ponovim kake napake pri drugem. Da sem pozorna na tiste majhne stvari, da sem čim več z ljubljeno osebo, saj nikoli neveš kaj se lahko zgodi.
Vsi gledamo samo na zunanjost pri ljudeh, nikoli se ne poglobimo v njegovo notranjost, v karakter. To je glavnega pomena, saj tako veš kakšna je oseba.
Uspešno razmerje je lahko uspešno samo, če se med sabo pogovarjata, zaupata v sebe in drug drugemu, si pomagata in se imata seveda rada. Sama bi rada, da bi fantje bolj na to gledali. Ne na to kakšno postavo ima dekle, kakšno zadnjico ima, ali pa kakšne prsi ima. To je samo vizualna podoba človeka. In negre se samo za spolnost, da se potem lahko važijo fantje. Spolnost je užitek če se imata rada in, če si zaupata. To je na kratko moj pogled na razmerja. 

Hvala vsem že v naprej za branje ter hvala Nini, da mi je omogočila sodelovanje v svoje blogu. 

Lp”


Ljudje smo družabna bitja in skoraj nujno je, da smo v razmerju. A ne za vsako ceno. Najprej imej rad sebe, šele nato ostale. Ni ti treba biti ustaljen, če nisi prepričan, da je to tvoja sreča. Ni ti treba ostati z nekom, ker je minilo že toliko časa. Ni ti treba prenašati varanja, grdih besed ali celo udarcev.

Iz razmerij se človek ogromno nauči. Z njimi spoznavamo sebe, svoje potrebe, svet in občutke. Z njimi odkrivamo globino telesa, duha in misli, tako svoje kot partnerjeve.

Sama sem pristaš sočutnega partnerstva. Verjamem v to, da so naši partnerji ogledalo, ki iz nas potegnejo stare rane. Več o tem si lahko prebereš TUKAJ. Razmerja niso vedno lepa. Kdaj se je treba ugriznit v jezik, kdaj fino zadihat, včasih malo potrpet. Ampak, če se dva imata rada in sta odločena v rast, se da vse.

! Iz zadnjega odstavka izvzemam nasilna razmerja. V tem primeru je prvo kot prvo NUJNO, da se ali en ali oba partnerja udeležita terapije, kjer boste izvedeli kako naprej. Nihče ne potrebuje rasti na nasilen način. To si zapomni. (glej gor; najprej imej rad sebe)

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si