Kam grem?

Ko takole zvečer sedim, otrok spi in rahlo dežuje, se vprašam… Kam grem?

Že nekaj časa sem srečna. Z vzponi in padci, a sem. Na prag temu kakšna sem bila dokler nisem spoznala svojega partnerja. Glede na preteklost, ki ni bila nič kaj rožnata. In to samo zaradi pogleda na svet.

Hodim naprej. Gradim samo sebe tako, da mi je v temu trenutku kar se da dobro. Še vedno pa me včasih stari vzorci potegnejo.

Ampak kam vendar grem? Vem, da grem kar se počutja tiče po svoji lastni poti navzgor. Vem, da kar se družine tiče grem vedno nasproti. Ampak v življenju? Nimam pojma. Iskreno ne vem kaj si želim v življenju početi.

Lahko bi bila umetnica, a s tem verjetno ne moreš nahraniti družine. Lahko bi bila natakarica, a mislim, da sem več kot to. Lahko bi bila podjetnica, a me to tako strašno dolgočasi, da ne bi prišla nikamor.

Toliko možnosti pa nikakor ne vidim kam naj se usmerim. Ravno tukaj pa nastane problem. Želim si ustvariti kariero. Želim si početi nekaj, kar ne bo zgolj polnilo denarnice, ampak tudi dušo. Želim si postati nekdo, ki bi ga ljudje z veseljem sprejeli v svoj krog, ker ta pa ima nekaj za povedati.

Želim narediti vtis. Na vse ljudi okoli sebe. A zdi se kot, da ga ne znam narediti niti sama nase. Kam potem grem?

S pisanjem se sproti spoznavam. Oblikujem svoje misli v besede in povedi, z glavo in repom. Vsak dan sproti poskušam razmišljati o novih stvareh, da bi lahko o njih pisala. In priznam, da me to rešuje.

Ne vem kam grem, a vsaj ne stojim na mestu. Tokrat se vsaj nisem ustrašila in se odpravila nazaj. Tokrat se vsaj trudim in nadaljujem naprej, kamorkoli me že v tistem trenutku zanese. Cilj je le osebna sreča. Je to to?

Nekega dne bom odkrila svoje karierno poslanstvo. Nekega dne bom postala uspešna, tudi če v sortiranju smeti. Važno, da sem srečna.

To misel pošiljam med zvezde. Da bom vsakič videla, da lahko. Tako kot vsakič v njih vidim, da delam prav.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

3 Comments