Kje smo mame na slikah?

Dvignite roke vse tiste mamice, ki imate cel kup fotografij otroka, ljudi z otrokom, naravo z otrokom, živali z otrokom in selfijev z otrokom.

*raises hand*

Jap, tako je. Redko katera mamica ima to srečo, da je njen partner fotograf. Če ni, potem ste bolj ali manj obtičale na zgoraj naštetih slikah. Mene osebno kar srce boli, ko gledam in vidim kako malo slik v akciji imam z Marsom. Nekako je vedno tako, da sem jaz tista, ki slika. Kar posledično pomeni, da mene na slikah ni. Sicer se odločam za nakup daljinskega sprožilca, ampak k temu spada še cel kup potrebne opreme, da bom končno dobila svoje slike. Do takrat pa, bog vedi koliko bo sin že zrasel. Iskreno ne bi sploh rada razmišljala o tem.

Nekoč sem se trudila s slikanjem na odštevalnik časa. Za stativ sem uporabila slikarsko stojalo. Naredila sem kakšnih petnajst slik, od katerih so bile vse zamegljene, ali pa zgrešene. Takrat sem se odločila, da je res skrajni čas, da za pomoč zaprosim nekoga, ki se dejansko s tem ukvarja.

Imam srečo, da poznam kar nekaj takih ljudi. Ena izmed njih je moja sošolka iz osnovne šole. V resnici jo poznam že iz vrtca in sva bile res dobre prijateljice kar nekaj let. Ker se ona ukvarja s fotografijo in vedno potrebuje modele za vajo, jaz pa potrebujem slike, sva šle v akcijo. Dala sem ji nalogo, da naju spremlja na sprehodu in samo fotografira. Da ji nekega poziranja ne obljubim, ker to s tako majhnim otrokom ne gre. Bo pa imela odlično vajo, ko bo morala ujeti trenutke in biti konstantno pripravljena.

DSC_0517.jpg

Z rezultati sem zelo zadovoljna. Uspelo ji je posneti kar nekaj čudovitih utrinkov iz našega potepa in resnično sem ji hvaležna, da si je vzela čas. Veselim se že naslednjih projektov z njo, ker ima talent.

 

Za vse vsa mamice pa, potegnite za rokav tisto osebo, ki vas lahko fotografira. Naredite to in bodite kar se da naravne. Sploh ne razmišljajte o tem kako izgledate, le bodite s svojim otrokom. Ne bo vam žal takšnih fotografij.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si

Prikazana slika: tography