Kuhanje

Dejstvo je, da nisem ravno vešča v kuhinji. Saj znam narediti makarone ali pa pečen krompir in meso, njoke v smetanovi omaki,… Nekaj znam, ampak vešča pa res nisem.

Mislim, da to izvira iz tega, da nisem imela ravno veliko priložnosti za vajo. Včasih sva z bratom skuhala kosilo, ampak to je bilo bolj kot ne na koledar. Pa ne, da ne bi želela kuhati. Staršem se je zdelo pre drago, da bi kuhala večkrat, ker sta kosilo prinašala iz službe.

Kasneje v svojem življenju, sem imela to (ne)srečo, da sem bila vedno vsaj prijateljica z osebami, ki so kuhale odlično. Zdaj pa imam moža, ki res uživa v kuhanju in njegova hrana je božanska. Nič ni boljšega kot to, da nam naredi eno svojih specialnih kosil.

Težava nastane, ko naj bi jaz kaj skuhala. Saj veste, mož se vrne iz dela zvečer, utrujen. Logično je, da bi doma rad le pojedel, ne pa še skuhal. A jaz ne morem. Imam tako ogromno prepreko.

Hladilnik in shramba sta večinoma napolnjeni. Res bi lahko naredilo ogromno jedi, a jaz enostavno ne vidim kombinacij. Če nimam sestavin za tisto, kar znam narediti, potem raje ne naredim ničStrah me je poskusiti. Kar pa seveda ni lepo do moža, ki pride z dela utrujen. Meni je bedno, resnično. Ne počutim se dobro, a preprosto ne znam. Kljub temu, da znam narediti nekaj osnovnih jedi, pravim, da ne znam kuhati. Zato, ker nimam občutka za kombinacije, nimam občutka za začimbe, nimam idej in posledično nimam volje.

Pa bi rada znala. Sanjam o tem, da bi z veseljem stopilla za štedilnik in blestela. Da bi naredila res okusno in posebno kosilo, da bi stanovanje dišalo po hrani.

Kako lahko pridobiš voljo do kuhanja? Pravijo, da moraš samo začeti in potem se učiš vedno več novih receptov. Zato smo danes spekli medenjake. Da končno nekje začnem.

Nisem jih še nikoli pekla, pa so čisto preprosti. Dejansko so nastali zelo dobri, le ugotoviti moram še pravo razporeditev na pekaču, ker se zelo razlezejo in je v drugi rundi nastal en ogromen medenjak…

No, nekje sem začela. Lahko mi pa pomagate s tem, da delite svoje začetne izkušnje s kuhanjem, ali pa mi poveste kakšno preprosto idejo za kosilo.

Hvala vam.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si

One Comment