Lunine mene

Razmišljam o Luni.

Zadnje čase, oziroma odkar so ljudje izvedeli, da pišem o tem, se vedno bolj dogaja, da kdo potrdi njeno moč. Sinhronost človekovega vedenja z Lunino meno je preveč očitna, da bi si lahko prav dolgo zanikal možnost o dejanski povezavi.

Že samo na cestah je očitno.
Pa ne samo ob polnih Lunah, tudi ob mlaju. Mislim pa, da je ob polnih Lunah vseeno bolj izrazito. Jaz si predstavljam  Lunine mene kot polnjenje in praznenje kozarca. Do polne lune se kozarec polni in polni in polni, vse dokler vsebina ne prestopi meja. Enako, si predstavljam, se dogaja z nami.

Ob polni Luni so v nas nakopičene izkušnje in občutki, ki smo jih posejali s prazno Luno. Vse to bi super funkcioniralo, če bi vedeli za kaj se gre. Če bi stalno sledili ciklu, kot so včasih. Če bi poznali njeno pot do te mere, da bi razumeli kaj posamezen položaj prinaša.

Nekaj časa že razmišljam o tem, da bi začela slediti svojemu počutju skozi celoten cikel. Rada bi usmerila več pozornosti v manifestacijo tega, kar resnično hočem. To bi rada dosegla s pomočjo Lune. S pomočjo razumevanja njenega efekta skozi točke na njeni poti. Rada bi spoznala vsa glavna mesta in njihove znamenitosti. Rada bi na vse lekcije skozi cikel gledala kot na posebno znamenitost tega prostora in časa.

Predstavljam si, da bi morali vedeti koliko nalivati v kozarec, da bi vsebina ne prišla čez rob. Predstavljam si, da so potencialne vsebine tako različne, kot  potencialne lekcije. Zato moramo vedeti kaj trenutno nalivamo v kozarec in koliko tega je kozarec zmožen držati. Koliko lahko preneseš do polne Lune? Bi morda lahko kaj spremenil na tem?

Do mlaja se počasi izpraznemo. S tem pripravimo prostor spet za nove lekcije. Preučimo lahko prejšne in ugotovimo kaj bi še radi dodali ali odstranili, da bo do polne Lune mešanica ravno pravšna za naš kozarec. Problem nastane takrat, ko kozarca ne izprazniš do konca pred novo uporabo. Na koncu lahko dobiš eno res ogabno pijačo, ki jo boš težko pogoltnil, če ne boš zelo pozoren.

Zato so mi tako všeč rituali ob Luninih menah. Ker omogočiš telesu, da se pripravi. Omogočiš sebi, da si pripravljen in s tem pozoren na nova spoznanja. Me pa zanima, mi kdo lahko pove kaj prinese posamezen položaj Lune? Okej, mlaj pa polna. Ampak polna Luna v vodnarju na primer?

Če veš, piši! To bi mi zelo pomagalo na moji poti. Saj se seznanjam z informacijami preko spleta, ampak bi mi bilo veliko lažje, če bi mi kdo vse zaobjel v eno. Hitreje bi bilo.

Dobiš darilo.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si

 

One Comment