Malček in spanje

Danes smo imeli spalne borbe.

Mars je v zadnjih dveh tednih zelo očitno napredoval. Vedno bolj samosvoj je, kar ima tako dobro, kot slabo stran.

Dobra stran je menda vsem jasna, a bom vseeno napisala. To je, da ve, kaj mu paše in kaj ne. Da kaže vedno večji interes za samostojno ustvarjanje, da rad sam pospravi za sabo in, da si vedno želi sam obuti čevlje. Vedno bolj se kaže tudi njegov karakter in govor. Tudi igra zunaj je postala čisto drugačna, saj točno ve, kdaj za svoje raziskovanje potrebuje pomoč in kdaj lahko to doseže sam.

Slaba stran tega pa je, da se je začel upirati navadnim rutinam. Med kosilom želi plezati iz stola, noče jesti. Ko je čas za kahlico glasno protestira in za uspavanje si vzame toliko časa, kot le more. Po navadi se je zadnje najbolj poznalo zvečer, danes pa je poskusil tudi med dnevnim počitkom.

Mars hodi spat ob pol dvanajstih. Takrat ga previjeva, mu dava račko in dudo, nato zaspi. Danes pa ne. Namesto spanja je slekel posteljnino, prižigal in ugašal vrtiljak, vsaj trikrat zahteval vodo, pometal čez posteljo dudo in račko in neštetokrat klical, da ga nekaj boli. To vse v samo eni uri. In ni bilo še konec. Čas uspavanja je trajal dve uri in pol.

Iskreno, neskončno sem ponosna nase, da sem ostala kar se da mirna in sočutna do sebe in njega. Da sem uspela izraziti tako svoje občutke, kot zrcaliti njegove. Da nisem popustila in na koncu uspela. Zaspal je, jaz pa sem obsedela tam zraven postelje nepremično, izčrpana kot že dolgo ne.

Mislim, da bom morala poiskati spet nove informacije za uspavanje malčka, ki  se vedno bolj zaveda svojih želja in jih tudi na vsak način želi uresničiti. Ko pridem do uspešnega sistema pa ga z veseljem delim z vami.

Večerno spanje je bilo na srečo hitro. Malček je bil utrujen od teka in igre, sveže stuširan in zaspal je v trenutku. Hvala vsem višjim silam.

Z Ljubeznijo;
mama (Ni)Si

One Comment