Materin blagoslov

Materinski dan. Drugič ga že praznujem.

Ob tej priložnosti vam želim napisat nekaj zanimivosti o rojstvu sina.

Na dan, ko mi je odtekla voda, sem imela izpit CPPja. Ker sem imela čuden občutek sem šla takoj po tem v porodnišnico na pregled. Rekli so mi, da se še nič ne dogaja in me poslali domov. Med potjo nazaj pa se je res začelo. Sedež v avtomobilu je imel odtis moje riti, hlače sem imela čisto mokre. V lekarni, kamor so me poslali, mi je voda tekla v čevelj. Dobesedno. Zgodilo se je ravno to, česar me je bilo strah. Da bi mi voda odtekla na javnem mestu .

Tako sem se samo preoblekla in vrnila nazaj v porodnišnico. Svojemu partnerju sem povedala, da se res dogaja. Takoj bi prišel, pa je moral govoriti s takratno direktorico, ki mu je rekla, da bom že počakala. Halo?!
Ob treh popoldne sem bila prvič v porodni sobi. Pred tem so me poslali pod tuš. Med čakanjem na zdravnika sem hodila gor in dol in vsaj 20x zrecitirala mamin blagoslov v sanskrtskem jeziku. Obsega 11 verzov in smo se ga učili na jogi. No, na pamet sem se ga naučila med urejanjem sobe za sina. (link do mantre) Ker pa se ni nič dogajalo, so me poslali na oddelek. Tam sem prespala pol noči, priklopljena na CTG. Pri lajšanju bolečin ob popadkih sem si pomagala z vizualizacijo, ki sem se je naučila na jogi za začetnice. In sicer, da si popadek predstavljaš kot val.

Ob polnoči so me spet vzeli v porodno sobo. Priklopili so me na infuzijo, ker nisem od


desetih zjutraj nič jedla. Mars je bil prvi otrok v tisti izmeni, ki se je pripravljal na rojstvo. Rodil pa se je zadnji. Rodila sem z epiduralno, 3 infuzijami, antibiotikom (ki ga dobi samo mama, če je od odteka vode minilo 12 ur) in umetnimi popadki, ker je šlo vse skupaj zelo počasi. Po sedmih urah se je rodil s pomočjo medicinskih sester najin sin. Ob rojstvu sploh ni zajokal. Jokati se je naučil šele po dnevu in pol. Bil je zelo droben. Tehtal je 2730g in imel komaj 47cm.
Ne spomnim se več zares, kako zelo majhen je bil.

Ko zdaj vidim novorojenčke se mi vsi zdijo zelo majhni, pa je še vsak do zdaj imel vsaj 3cm več kot Mars. Spomnim se samo, da ko je ležal ob meni, sem ga lahko imela celega v roki.

Dejstvo, da se ne spomnim več kako majhen je bil mi da vedeti, kako pomembno je, da užiješ vsak še najmanjši trenutek z otrokom. Ker oni so naše največje bogastvo. Nadvse srečna sem, da sem mama. To dete mi je spremenilo življenje.

Topel materinski dan želim vsem mamicam. Objemite svoje otročke in ljubite jih večno.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si