Merkurjev obrat

Z izrazom “Mercury retrograde” sem se prvič spoznala leta 2014. Takrat sem bila povsem neuravnovešena oseba. S kupom težav in temačnimi dnevi se nisem znala spopadati. Čutila sem napetost, ki je nisem znala razložiti vse dokler nisem slučajno zašla na stran, ki je pojasnila marsikatero vprašanje.

Takrat so se v meni odprle nove razsežnosti. Takrat sem začela spoznavati spiritualizem, misticizem in vpliv planetov na človeka.

Merkurjev obrat se pojavi trikrat na leto. Gre za navidezno potovanje planeta nazaj. Navidezno, ker se tako vidi le iz zemlje. Za to obdobje so značilni razpadi zvez, nesporazumi, agresija in nasplošno vse, ki nas vleče dol. Vse, česar si povprečen človek ne želi se pojavi in energija planeta nas skorajda sili v to, da ravnamo impulzivno. Da pustimo jezi, da nas zavede in preglasi naš notranji mir. Pa ni treba, da je tako.

Poleg meditacije je v temu obdobju zelo pomembna samokontrola. Pod nobenim pogojem si ne smeš dopustiti, da bi jeza prevladala. Zelo je pomembno, da zdržiš pritisk in nikakor ne reagiraš impulzivno. Če pa že, pa se spomni na planet Merkur in se poskusi čimprej pomiriti. Skušaj najti notranji mir v temu ponorelem svetu s čuječnostjo, glasbo, sprehodi,… Vse do sredine aprila.

Polagam ti na srce, da na situacije pogledaš iz tretje osebe, objektivno. In , da razmisliš o tem, ali si se že kdaj znašel v podobni situaciji in kako si takrat reagiral. Ali ti je tvoja reakcija prinesla mir? Če ne, kaj bi lahko storil drugače?

Merkurjev obrat je tukaj zato, da nas dobesedno prisili v to, da popravimo kar se da v svojem življenju.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

One Comment