4. februar- Mlaj

Tokrat nisem pripravljena na mlaj. Niti malo. Po prestani bolezni in aktivnem vsakdanu nisem niti pomislila na to, medtem, ko se je vmes na meni nabiral prah.

Ob polni Luni sem pogledala v karte. Zelo zanimivo branje. Precej se mi je vtisnilo v podzavest, tako, da sem z njim imela veliko opravka, ne vede. Bil je to trenutek na delu, ko so bili prisotni tudi drugi, ki sem jim z največjim veseljem ponudila karte v vpogled. Tudi sami so bili presenečeni ob dosegu informacij, ki jih za vsakega posebej razkriva njegova karta. Zdi se mi, da so vsi dobili določene odgovore na vprašanja, ki so si jih zastavili sami sebi, v sebi. Takrat sem tudi že imela priročnik prav za te karte, tako, da smo dobesedno brali. Medtem sem jaz bolje spoznavala ozadje posamezne karte. Avtor je v temu kompletu zamenjal nekaj imen in številk, v primerjavi z drugim, bolj pogosto uporabljenim kompletom Tarot kart. Poleg tega pa so še ilustracijam dodani simboli. Z A.Crowleyem sem se v resnici spoznala že nekaj let nazaj, le da do pred kratkim nisem vedela, da gre za eno in isto osebo. Brala sem njegovo knjigo Mesečevo dete, ki me je čisto odpeljala. Sprva je bilo težko, prebiti se skozi uvodno dogajanje, a ko se je zgodba zares začela, sem lahko celotno besedilo videla v slikah kot v filmu. Knjiga mi je bila težka, polna prikazov urokov, ritualov in doživljajev glavne protagonistke, ki je nosila to Mesečevo dete. Nisem je uspela prebrati do konca, še vedno. Zadnjič sem si jo izposodila že tretjič. To se je zgodilo ne vede, ko sem dobila karte in sem se nekako spet spomnila nanjo. Nakar doma ugotovim njenega avtorja. Bil je to res zanimiv trenutek in takrat sem vedela, da res je neka privlačnost med mano in Tem kompletom kart.
Sicer Crowley splošno velja za najbolj “wicked” posameznika. Na poročnem potovanju je dobil sporočila entitete in jih zapisal v knjigo “The book of law”. Kasneje je razvijal svojo magijo in ustvaril celo skupnost naklonjeno njegovi veri. Sama mislim, da je imel res dober potencial za močnega čarovnika, le da se je vmes njegov namen izgubil zaradi odvisnosti. Zanimivo je še, da so njegove karte izšle šele po njegovi smrti. Več o njemu pa še raziskujem, bil je človek, ki ima materiala za raziskovanje.

Še dobro, da sem prav začela s Tot Tarotom, drugače bi bila ob kasnejšem srečanju s to verzijo kart bila še bolj zmedena kot sem zdaj. A vseeno, zdi se mi, da sem se s kartami res povezala in mi dobro služijo. Ne vem pa, če jaz dobro služim njim. Ne znam posavljai vprašanj. Zato sem zase poskusila s postavitvijo, ki mi jo je pokazala H. prav za polno Luno. Izbrala sem tri karte. Kasneje je to zamikalo še enega kolega in strinjala sva se, da so rezultati res osupljivi. Kako lepo so se karte dopolnjevale med sabo, res. Name so res naredili vtis. Dobesedno, kot sem omenila.

Verjetno je nepripravljenost na mlaj posledica močne polne Lune. Dopolnjevanje dogodkov, ki so si sledili v vsakdanjem življenju, prav tako kot v kartah, je bilo intenzivno in zato res nisem posvetila misli mlaju. Zdaj pa je tukaj, jaz pa nimam pojma kaj hočem, kje sem, česa ne potrebujem, nič. Niti malo pripravljena. Ob vsem vrvežu nisem uspela narediti niti sekunde samorefleksije in posledično ne vem kaj sem ali nisem prinesla s polno Luno. Zato si mislim, da je najbolje, da samo vse sprostim. Mislim si, da so trenutki že naredili nekaj v moji podzavesti in v temu trenutku ni boljše rešitve kot meditacija, ki bo pomagala narediti v meni nov prostor. Meditacija, ki očisti in pomirja. Meditacija, ki pripravlja na nov začetek, a vseeno poosebi, kar je duši prijaznega. Tako meditacijo potrebujem.

Jutri je dan za nov začetek. Mar ni lepo, da dobimo nove priložnosti znova in znova? To je misel za danes.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *