Moderna čarovnica

Prvi zapisi o čarovnicah so se pojavili že okoli leta 750 pred Kristusom. Od takrat so v zgodovini omenjene mnogokrat. Večinoma z negativnim predznakom. Češ, da so klale prašiče, uničile pridelke in uročile ljudi. Mnogokrat pa so to bile samo ženske, ki so s svojim znanjem in zvarki zdravile takšne in drugačne bolezni.

Skozi zgodovino so čarovnice preganjali in osmrčevali, ker so mislili, da imajo sklenjen pakt s hudičem. Da so krivoverke.

Te ženske so se začele skrivati. To pa je tudi privedlo k temu, da so počasi postale mit. Kdo pa še verjame v čarovnico Uršulo iz Blokov, ki si je ob kamen brusila jezik (videoposnetek, ki so nam ga pokazalo v vrtcu na letovanju)?

Pa vendar smo. Smo ženske, ki uporabljamo različne alternativne metode zdravljenja in osvobajanja notranjih demonov. Ženske, ki si do osebne rasti pomagamo z bobni, mandalami, uroki in izreki. Ženske ki ob luninih menah izvajamo rituale, ženske, ki čutimo in vidimo več kot povprečen človek.

Končno je prišel čas, ko se lahko prikažemo iz sence. Iz sence skrivališča. Ne sence hudiča. Končno je prišel čas, ko smo se spet našle, da slavimo mati Naravo. Da slavimo Boginjo v nas, ki nas uči in vodi, da lahko tudi mi učimo in vodimo.

Združimo se. Plešimo skupaj. Plešimo skupaj gole ob ognju, če to potrebujemo. Preveč je že razlogov za obsojanje. Na vsakem koraku. Zakaj bi se potem sramovale? Bodimo močne. Ustvarjajmo. Ustvarjajmo kreme in žavbe iz zelišč. Izgovarjajmo uroke za boljše življenje, rišimo simbole za pomoč in napredek. Uporabimo svojo moč. Ker, zakaj ne?

Zmotno je misliti, da vsaka, ki verjame v magijo in jo izvaja, skriva čudne in slabe namere. Jih ne. Naši uroki so za dobro. V črno magijo se ne spuščamo, ker se ne splača. Ker se slabo s slabim vrača. In vsaka čarovnica, ki pozna zakone narave, to ve. In vsak človek, ki jih pozna, to razume.

Čas je že bil, da lahko svojo žensko intuicijo, umetnost in življenje uporabimo.

Kličem vse čarovnice sveta. Kličem, da vam povem, da niste same. Kličem, da se vam zahvalim, ker ste. Sestre Lune, hčerke matere Zemlje in očeta Sonca. Hvala, ker ste in ker delite svojo modrost v svet.

Skupaj smo močnejše.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

P.s.: Hvala B., ker si izdelala svoj Sigil. Veliko mi pomeni.

Hvala M., ker si zmano sedela na otroškem igrišču, kjer sva delili svoje izkušnje. Motiviralo me je.

Hvala V., ker si ena izmed nas.

Hvala Paulu Coelho-i,ki me je s svojimi knjigami navdušil do te mere, da sem se zares začela posvečati moči, ki sem jo dotedaj zanemarjala.

No Comments