Motivacija za temne dni

Po včerajšnem zapisu se počutim veliko bolje. Danes sem si vzela čas in naredila več stvari, ki me veselijo.

Tekom dneva sem ugotovila, da nas je ogromno, ki se počutimo enako. Te jesenski dnevi res posrkajo še zadnje atome energije, ki smo jih prejeli čez leto, zato je nujno potrebno, da sami sebe prisilimo v to, da se dvignemo.

Verjamem, da je težko. Vem, da je. Tudi sama se soočam s to preizkušnjo. A dejstvo je, da ima ogromno vlogo pri tem naš um. Včasih moraš sam sebe prepričati v to, da imaš dovolj energije, volje, da si srečen, …, da to dejansko postaneš. Včasih, sploh v sivih dnevih, je preprosto lažje ostati v melanholiji, ker za to pač ne potrebuješ dodatnega naprezanja. Včasih preprosto nočeš niti pomisliti na dobro voljo, ker so občutki preprosto tako intenzivni, da si rečeš, da tako pač mora biti.

Pa ni res. Ni treba, da je tako. Vsaka odrasla, samostojna oseba ima zmožnost, da si do neke mere sama kroji svoj dan. To ne pomeni, da moraš biti ves čas dobre volje, ampak preprosto to, da se potrudiš za svoje dobro, v vseh pogledih. Lahko v nekem trenutku potrebuješ jok, lahko potrebuješ jezo, a naj to ne bo tvoje edino čutenje.

Leta in leta sem bila zelo nesrečna. Večino časa. To me je privedlo do tega, da v srečo preprosto nisem verjela in zato sem bila kmalu spet nesrečna. Vsa ta čustva so bila moja. Niso bili krivi drugi. Morda so bili vzrok, a jaz sem tista, ki sem se držala na tistem nivoju. Če sem se kaj naučila skozi svoje pisanje vam, je to, da je sreča odvisna od mene same. Jaz sem tista, ki lahko preusmerim svoje misli, jaz tista, ki lahko začutim, jaz tista, ki bo na koncu poskrbela, da mi bo bolje. Zato pozivam tudi tebe, bodi sam svoje sreče kovač.

Pomembno je, da se ne predaš. Pomembno je, da ne nehaš verjeti v svetlobo/toplino. Pomembno, da se morda kdaj malo prisiliš, da si v redu, ker s tem manifestiraš to v realnost.

Pomembno je, da skrbiš za svoje notranje počutje, še posebej v dneh, ko tega zate ne more narediti sonce.

Srečno.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si