Muhasti dnevi

Danes je precej vlažen dan. Kar ga preprosto naredi hladnega. Kaj početi na tak dan?

Oh saj vem kaj. Pa sem se v zadnjem tednu zelo polenila. Čaka me perilo, čaka me seminarska. Vse me čaka, jaz pa čakam sebe. Ta teden sem se tudi zbujala kasneje kot ponavadi in bolj zaspana. Kako? Zato, ker sem ob zgodnjem zbujanju tudi dan začela bolj zgodaj. Vse se je odvijalo s hitrejšim tempom in za utrujenost ni bilo časa. Zdaj pa, ko je Mars bolan in potrebuje 100% prisotnost, vidim kako hitro se izgubi rutina. Psa peljem ven dve uri kasneje, dva dni kasneje se spravim nad perilo, jutranjo kavo spijem kasneje in posledično se faza prebujanja vleče čez pol dneva. Vse se zamakne in čas se kar izgubi. Stvari pa se nabirajo, kupičijo, da na koncu, ko se ozreš naokoli, ne narediš nič in se raje usedeš in razmišljaš kje bi začel. Je to pomladanska utrujenost?

Mars je spet zakuhal. Po dveh dneh premora je danes po dveh urah budnosti zaspal na očkovih prsih. In spi še do zdaj. Vročine ima ravno na meji, ko moraš čakati, da vidiš, ali bo padla ali narasla. Ob tem potrebuje še več bližine in nežnosti. Tako, da so opravila še posebej odrinjena na stranski tir. Kaj šele ustvarjanje dekoracije.

Nič ne de, naj se fant pozdravi. Perilo, seminarska in dekoracija bojo že počakali. Medtem pa naj stisnem sina tesno k sebi in mu dam to, kar najbolj potrebuje, da si opomore.

In tako se hladen, deževen dan prelevi v popoln dan za družino.

Kako pa vi pristopate k opravilom na lene dni? Za starše; kako pristopate k vročičnemu otroku?

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *