Največja ljubezen

Danes sem se spomnila na objavo neke moje vrstnice, ki je imela izkušnjo z mrtvorojenim otrokom. Iskala sem in iskala, da bi našla besedilo, ki ga je N. napisala za svojega sina. Prebrala sem ga in spet me je ganilo do solz. In to še pred šesto zjutraj.

V glavi mi je zadonelo in srce mi je stisnilo v krč. Zaželela sem si, da bi močno, močno stisnila svojega sina v objem, ga poljubljala na čelo še in še. Da bi se mu resnično iz srca zahvalila, ker me je izbral za mamo. Da bi se resnično iz srca zahvalila vsem silam, ki so tega čudovitega fanta poslale k meni.

Te misli me navdajajo z novim zagonom. Novim zagonom, da mu nudim še več ljubezni. Da najin čas posvetim samo nama. Sploh zdaj v tem tednu, ko moj partner dela dopoldne opažam, kako zelo ljubim Marsovo bližino. Mars pogreša očka, ker ga praktično nič ne vidi. Zdaj pa, ko je doma, hoče biti skoz z njem. Pri meni sploh noče bit. Samo joka se in sili k očiju. Meni pa je hudo. Kaj pa mami?

Huh. Saj je v redu. Lepo je gledati to ljubezen, ki jo Mars zadnje čase razdaja. Kako se stisne k meni, kako steguje rokice k očku. Kako glavo položi na psa in mirno leži. To je prava ljubezen. Vsi bi se morali zgledovati po otrocih. Oni nimajo slabih, zahrbtnih namenov. Oni ne poznajo sovraštva. Vseh teh stvari jih naučimo mi.

Zato se trudim. Vsak dan in vsak trenutek, da mu dajem ljubezen. Da ga učim ljubiti, spoštovati, razumeti. Da bo zrasel v ljubečega moškega. Ljubezen ni samo bližina in objemi. Ljubezen je raziskovanje. Je učenje in poslušanje. Ljubezen je igranje. Ljubezen je življenje. Zato počnite vse to, ob čemer v srcu čutite ljubezen. Ker samo tako rastemo. Ker samo tako živimo.

Hvala N., da si mi še enkrat dala za misliti. Da si me spomnila na to, kako pomembno je, da izkoristimo življenje v vsakem trenutku.
Z Ljubeznijo;
(Ni)Si

One Comment