Ne poslušajmo zlobe

Zgodilo se je, da me je iztiril nek komentar, ki je morda imel svoj pravilen namen, a zaradi načina ni dosegel svojega bistva.

Prizadanejo me zlobne besede. Vse preveč moči imajo. Tukaj govorim tako o nesporazumih s partnerjem kot nasplošno. Razumem. Ogromno je razlogov zakaj bi oseba lahko bila zlobna. Lahko je to utrujenost, lahko je nevoščljivost. Lahko je jeza ali pa pomankanje pozornosti. A moramo se zavedati, da z njo ne bomo dosegli bistva.

Ko sem se odmaknila čustveno in na situacijo pogledala objektivno sem razumela kaj lahko naredim. Preprosto preslišim jih.

No, ni tako preprosto. Ljudje se vsak dan spopadamo z zlobnimi besedami. V partnerskih odnosih, med vrstniki, z mimoidočimi in celo sami s seboj. In vedno je rezultat tega slaba volja, ki se lahko vleče še več dni.

Velikokrat sem že zasledila stavek, ki gre nekako v tem smislu: “Če ti nekaj ni všeč, vzemi temu edino moč, ki jo ima. Tvojo pozornost.” tukaj pa gre za konstantno zavestno delo. Ko nam uspe te besede preslišati postanemo močnejši. Vedno znova. Tako kot so angeli vedno močnejši nad demoni in tako kot dobro vedno premaga zlo.

Zakaj bi pustili, da nam nekaj takšnega, kot so zlobne besede, odvzame srečo? Saj so samo besede. Moč dobijo le z našo pozornostjo. Ker pa jih je težko preslišati, sem se odločila, da za pomoč k temu naredim svoj Sigil.

Ko ga aktiviram, se boj proti zlobi začne. Z mirom.

Tako vsakič, ko do mojih ušes priletijo zlobne besede, želim samo vdihniti in jih izdihniti vse do pike natančno ven iz sebe, ter tako sebi prihraniti slabo voljo.

Vabim te, da tudi ti ustvariš svoj Sigil. Želim ti veliko veselja in sreče pri ustvarjanju.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si