Pisanje o pisanju

Pišem že skoraj 10 let. Pišem zase, pišem za izpoved, za samopomoč, za zdravje, za življenje.

Najraje sem pisala v prav zato kupljene zvezke. V vsakem je zapisan del mojega življenja, večinoma poln bolečine in teme. So pa tudi zapisi o željah za prihodnost. Takih iskrenih željah, ki so se vedno uresničile. Resnično. Zdi se, da sem prav zares odprla svojo dušo in zaklicala v vesolje naj mi pomaga pri tem ali onem in vesolje mi je odgovorilo.

Zadnje knjige nisem zapolnila, ker se mi je zdelo, da zdaj pa že malo “bluzim”. Na živce so mi že šle vedno iste situacije, ki sem jih opisovala v svojih besedilih. Preveč so bila temna in depresivna, da bi jih sploh še želela pisati. Mislim, da prav zaradi teh besedil nisem znala zaključiti vedno ponavljajočih-se ciklov. Ciklov, ki so me držali na dnu spirale počutja.

Zdaj pa se vračam k pisanju. In ne želim da se vrti samo okoli slabega. Ubistvu si želim, da bi vse slabo s pisanjem pretvorila v lepo in pisano. Pa ne da bi lagala ali kakorkoli olepševala, ampak da bi moje besede dejansko imele moč. Kot nekoč.

Ampak o čem? O čem naj pišem?

Naj pišem o izpitu cpp-ja, ki sem ga dvakrat padla na isti datum z razliko enega leta?
Naj pišem o stvareh, ki si jih želim narediti pa na pol poti izgubim voljo in moč? Naj pišem o tem kako moč pridobiti nazaj?
Ali pa o tem, kako me prijetno stisne globoko v trebuhu, ko v rokah držim spečega sina, tako lepega, da skoraj ni mogoče verjeti…

Odgovor je preprost.

NAJ PIŠEM!

Z ljubeznijo,

(Ni)Si

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *