Pomladanska dekoracija

Pomlad je letni čas, ko se narava začne ponovno prebujati po zimi. Je čas, ko se začne rojstvo, čas ko vse cveti.
Pomlad si predstavljam pisano, cvetočo in ljubezni polno, saj je v njej toliko življenja kot je le mogoče.

Prav za to priložnost, prihod pomladi, pa se mi zdi izjemno pomembno, da tudi svoje stanovanje pripravimo na novo obdobje leta. Mislim, da se to da zelo hitro, učinkovito in preprosto narediti z novo dekoracijo stanovanja, zato bi svojo idejo rada delila z vami.

Ustvarjala sem vaze v pomladanskem stilu, ki jih lahko naredi prav vsak.

Vaze

Za izdelavo pomladanske vaze potrebujemo belo lepilo za les (Mekol), steklene kozarce, čopič in dekorativne prtičke.
Sama sem namesto lepila za les naredila lepilo kar iz moke in vode, ker drugega lepila nisem imela pri roki. To narediš tako, da moki dodaš toplo vodo, da nastane zmes podobne gostote kot lepilo za les.

Prtičke sem kupila v Tediju, kjer imajo ogromno izbiro motivov in so cenovno ugodni. Izberite tiste prtičke, ki so narejeni iz treh slojev. Vse moje dekoracije so cenovno ugodne, ker se mi zdi potratno trošiti preveč denarja za take izdelke. Tedi mi je zato najbolj všeč, ker v njem najdeš res ogromno materiala za ustvarjanja. Tudi steklena flaška je iz Tedija, a namesto nakupovanja lahko uporabite katero koli stekleno posodo, tudi tisto za vlaganje kumaric se da spremeniti v čudovito vazo za pomladansko cvetje.

Ko imaš vse potrebne pripomočke pripravljene, je čas za razslojevanje prtičkov. Za vazo bomo potrebovali le en sloj, zato, da bo skozi njo lahko še vedno prišlo nekaj svetlobe. To najlažje naredimo tako, da prtiček na robu strgamo. Tako se bojo vidno ločili vsi sloji in bomo z lahkoto uporabili samo enega.

Ta en sloj prtička položimo čez steklenko in s čopičem čez premažemo lepilo. Včasih je dobro, če lepilo rahlo razredčimo, da bo nanašanje lažje. Včasih se prtiček kje zatrga zaradi vlage, a to lahko popraviš v naslednjem koraku. Ko je celotna željena površina steklenke prekrita s prtičkom je čas, da se vsaj malo posuši. Medtem pa si lahko ogledamo kje so potrebni morebiti popravki.

Luknje, ki so morda nastale ob lepljenju prtička na steklo, lahko popravimo tako, da iz prtička previdno odtrgamo del in ga preprosto postavimo na luknjico. Ker ostala površino verjetno ne bo še popolnoma suha, se bo delček sam prijel gor. Vse kar moraš narediti je to, da čez njega premažeš še malo lepila. Ta postopek ponavljaš dokler nisi zadovoljen z izgledom vaze.

Vazo pustiš da se suši tako kot je. Dodaten, nepotreben material (prtiček) lahko odstrižeš ali odtrgaš, ko bo vse suho. Večinoma se taki izdelki kar hitro sušijo, tako da možnosti za neučakanost ne bo.

Če ti ni všeč noben izmed vzorčkov na prtičkih, si lahko na primer izbereš samo dve različni barvi in sestaviš mozaik, šahovnico, … Praktično lahko sestaviš celo sliko, le da je za to potrebnega malo več dela. V vsakem primeru pa zagotavlajm čudovite rezultate in prijetno ustvarjanje.

Posušeno vazo postavimo na poljuben prostor in vanjo skrbno pospravimo nabrane ali kupljene rožice. Moje najljubše mesto za ta izdelek je na okenski polici, kjer se svetloba lepo razporedi skozi vazo.

Pa prijetno ustvarjanje vam želim.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *