Potovanje vase

Odkar sem začela z jutranjo rutino se počutim veliko bolje. Ne samo psihično, tudi fizično. Kdo bi si mislil, da bom imela več energije, če se bom začela zbujati zgodaj. Jaz ne. Skratka, jutro sem prilagodila tako, da je moj začetek dneva kar se da poživljajoč. Z jogo.

Spet sem začela vsak dan delati jogo in tudi hodim na ure joge. Včeraj je bila res prav posebna ura, saj smo začeli s sproščanjem in meditacijo. N. je vodila tako dobro, da sem zaplavala čisto iz telesa. Vmes je omenila atome. Spomnim se iz kemije v osnovni šoli, da so atomi sestavljeni iz jedra in elektronske ovojnice, jedro pa je sestavljeno iz nukleonov. Zakaj mi je ostalo to v glavi?

V zapisu Meditacija za začetnike opisujem kako se moja notranja svetloba širi do vesolja. Ker sem notranja svetloba jaz, to pomeni, da se sama razširim toliko, da sem resnično del vesolja in se lahko povežem z njegovo energijo. Tudi na jogi smo naredili to tehniko, a šli smo tudi v ravno obratno smer. Krčili smo se do najmanjšega delca v telesu.

Ne vem zakaj nisem nikoli pomislila na to tehniko, ampak ob vizualizaciji krčenja sem doživela res močne občutke. Potovala sem iz vesolja vase, začutila svoje organe, svoje kosti, svoje žile in celice. Ko pa sem prišla do atomov, se mi je posvetilo. Predstavljala sem si jih kot vesolje, le iz druge strani. Najbolje to opišem z nogavico. Vesolje je nogavica, atom pa je nogavica obrnjena okoli. Takrat sem videla, da je vse eno. Najmanjši delci mene so ob enem delci vesolja, med katerimi se vije energija.

Morda se to ne bere preveč logično, a saj ni važno. Želela sem le zapisati svoje občutke in sliko, ki sem jo ob tej meditaciji videla. Občutek enakosti je v meni prebudil neko posebno silo, ki je do sedaj še nisem spoznala. Morda le njen delček, a ne toliko, da bi lahko videla. Zdaj vidim, a se nisem še seznanila s sabo, kaj točno to zame pomeni. Ne vem še, kam me bo to novo znanje pripeljalo, ampak čutim, da nekam kjer je polno vesoljne energije. Nekam, kjer bo pot do razsvetljenja, nekam, kjer bom odkrila še toliko novih stvari, ki si jih zdaj niti predstavljati ne morem. Tako kot si nisem predstavljala atoma.

Poskusi še ti. Umiri svoj um in telo in potuj vse do najmanjšega delca sebe. Vrni se k meni in deli z mano svoje občutke. Mi smo vsi eno vesolje.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si