Pozdravljena Jesen

Nekoč pred leti, sem že pisala o jeseni. Vendar se mi ne sanja v katerem zvezku in kje je ta zapis. Sicer pa se je od takrat tudi moje razmišljanje spremenilo. Zato ne vidim problema, da bi o jeseni pisala še enkrat.

Jesen je moj najljubši letni čas. Glavni razlog so seveda barve. Preprosto, ne morem se nagledati teh jesenskih dreves. Največja sreča je, ko gremo na sprehod. Ko pes prosto dirja in, ko sin odkriva skrite radosti gozda. V zraku je poseben vonj in kamorkoli pogedaš so barve.

Danes je nedelja in to pomeni čas za naš izlet. Odpravili smo se kar tukaj v bližino. Preprosto vzeli smo nahrbtnik za Marsa, če bi postal preutrujen, mandarine in termovko s čajom. Pot pod noge. Kako čudoviti so gozdovi. Že sami po sebi imajo neverjetno energijo, ko pa je tu jesen, je vse skupaj samo še bolj čudovito.

Ta letni čas ima tudi močan simbolični pomen za človeka, zame. Tudi zato je moj najljubši letni čas. Jeseni se pobere še zadnje pridelke preden gre Zemlja na svoj zimski počitek. Enako je s človekom. Do jeseni smo konstantno v akciji, potem pa se nekako vse pripravi na zimski spanec. Zdaj je čas, da poberemo vse pridelke, za katere smo se trudili celo leto, jih pospravimo nekam na varno, razporedimo glede na uporabnost, potem pa si privoščimo odmor. Odmor, da se pripravimo spet na novo rast, na nov vir energije, na toplo sonce in pisane misli. Jesen je čas, ko dnevi postajajo vedno krajši in tako je vedno več teme.

Pozdravimo temo, ki prihaja. Tema ni slaba, je le en del cikla, ki ga živimo celo življenje. Bodimo srečni, da smo imeli toliko lepih dni, počijmo glave, da jih bomo imeli še enkrat toliko.

Danes sem poleg vesele družine opazila še en znak, da je vse lepo na pravem mestu. Po dolgem času sem spet našla štiriperesno deteljico. To je znak, da grem po pravi poti in si zaslužim uživati to jesen še bolj, kot sem vse ostale do zdaj. Mnogo bolj. Zdaj lahko z vsem srcem pozdravim temo, ki prihaja, ker vem, da je luč v meni.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si