Prednost mlade mamice

Ljudje z začudenjem opazujejo vse nas, mlade mamice. Mislijo si, da smo komaj osvojile brisanje svoje lastne riti, pa že imamo novo malo ritko za obrisat. Kako?

Preprosto. Ubistvu še bolj preprosto, kot če bi bile starejše. Dejstvo je, da ko postaneš mama, postaneš mama z vsem srcem in telesom in umom in dušo. Ne glede na starost. Otrok zraste v tebi in rodiš ga. Medtem pa se ustvarja vez med vama in do trenutka, ko prikuka na svet misliš, da že poznaš ljubezen. Pa je ne. Ljubezen spoznaš, ko v roke primeš svojega lastnega otroka. In to se zgodi, če si stara 18 ali pa 38 let. To pa je kar razlika, kajne? 20 let. Ravno toliko let pa sem imela jaz, ko sem rodila svojega sina.

Mlade mame po mojem mnenju manj kompliciramo. Ker imamo bolj fleksibilno razmišljanje. Ker v življenju vseeno še nismo toliko doživele, kot nekdo po tridesetem. Zato smo pripavljene sprejemati mnenja in novosti. Svoje znanje pridobivamo sproti. Zavedamo se, da ne vemo vsega in se imamo še ogromno naučiti. Zato pa se lahko skozi vse prilagajamo. Medtem, ko starejši ženski to lahko povzroči problem.

Mlade mame imamo kljub vsemu več energije. Več energije za igranje, ker je naš notranji otrok veliko bližje, kot pri nekomu, ki je 20 let starejši. To posledično pomeni, da ob raziskovanju našega malčka, raziskujemo tudi me same. V meni se vedno prebudi notranji otrok, ko se s sinom igrava. Prav zabavno je. Mlade mame se učimo skupaj z otrokom. Otrok uči nas prav toliko, kot me učimo njega. Tako vsak dan skupaj spoznavamo svet, občutke, besede.

Kljub temu pa, da se sproti učimo, imamo v sebi že okvirno sliko tega, kar želimo, da naš otrok zna. Vemo, da ga želimo naučiti spoštovanja in ljubezni. Da ga želimo naučiti manir in sprejemanja. Da ga želimo naučiti kaj je prav in kaj ne. Ob tem pa vedno iščemo nove metode in pristope. Ker to pač lahko.

Družba. Jaz osebno se kar precej družim s svojimi vrstniki. S seboj imam skoraj vedno svojega sina, ki brez problema komunicira z ostalimi. Ker so vsi mladi in ga nekako lažje sprejemajo medse. Se z njim hecajo in ga učijo razno raznih stvari. Posledica tega je, da se moj sin v vrtcu z lahkoto zaigra tudi s starejšimi. Morda še lažje kot z otroci njegove starosti.

Že od majhne deklice sem si želela postati mlada mamica in nadvse srečna sem, da imam ta naziv. Svojega sina ljubim bolj kot vse na svetu. Z njim je vsak dan poseben. Z njim se vedno znova učim. Z njim sem vedno najsrečnejše bitje na svetu.

Brezpogojma ljubezen je tista, ki jo starši čutimo do svojih otrok.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

P.s.: za vse malo starejše mame. Tudi ve ste ena a.