Projekt: Dan #1

Zdaj vidim kaj sem si zadala.

Včeraj sem začela s prvim dnem. Povzetek je z eno besedo razočaranje.

Z rednim delom sem končala nekaj čez tri. Ko sem prevzela sina in pojedla pozno kosilo je bila ura že skoraj pet. Potem pa sva z Marsom odšla po škornje za dež in domov prišla ob šestih. Takoj sem se lotila dela.

KUHINJA:

  • Pospravi in počisti hladilnik✔
  • Pospravi in počisti shrambo✔
  • Počisti mikrovalovno pečico✔
  • Počisti pečico✖✔
  • Počisti vse površine✖
  • Počisti okna✖
  • Odstrani navlako✖

Torej… Od seznama opravil mi je uspelo opraviti točno polovico. Začela sem pri shrambi. Med vsakdanjim življenjem je postala zelo kaotična. Potrebno je bilo počistiti vse škatle in police, ter ponovno reorganizirati celoten prostor. Mars je zlagal konzerve in podobne stvari po škatlah, jaz pa sem brisala vsako škatlo in polico po vrsti, mu sproti kradla igralno gradivo in ga zlagala v škatle in nazaj na police. Potem je bil čas za sinovo večerjo. On je jedel dokler je uspel sam (lepo jé in samostojno, a ko je utrujen potrebuje malo pomoči), jaz pa sem se lotila mikrovalovne pečice. V tej zelo priročni napravi se nabere veliko masti. Dejansko precej trdovratne. Sicer pa tudi nisem imela pri roki primernega čistila (po tega sem namenjena danes). Pobrišem tudi polico mikrovalovne, ki je v resnici hladilnik in spravim malčka spat. Ob pol osmih se vrnem in se lotim hladilnika od znotraj. Ne razumem kako se pasje dlake lahko naberejo pod posodo za zelenjavo v čistem pritličju hladilnika. Ali naš pes naskrivaj brska po hladilniku?! Res je, da se njegova dlaka dobesedno zapiči v oblačilo in odpade ravno na najbolj neprimernih mestih… Ampak… Kako? Nato na čiste police pospravim nazaj hrano, ki je še OK. Pometem kvadrat laminata ob hladilniku z namenom, da bi ga postavila na nov položaj in glej no, očitno se je nekoč nekaj polilo. Na tleh je packa… In tudi hladilnik ne paše na tistem mestu. Med čiščenjem domov pride tudi moj mož, do konca utrujen, saj je tudi on bil cel dan aktiven…

Čas je za pečico. To potresem s sodo bikarbono, prešpricam z alkoholnim kisom na vseh vodoravnih površinah in čakam.

Čakam debelo uro, da vse lepo kemijsko reagira. Vmes se pridružim dragemu na balkonu, kjer malo poklepetava o preteklem dnevu. Ko je ura že deset, letim zdrgnit pečico. Ker sem očistila samo vodoravne površine in je to samo polovica pečice, mi prinese to 3,5 opravljenih opravil od sedmih.

Tole pa bo teden in pol (upam, da ne dobesedno).

Danes sem se odločila, da se lotim dnevne sobe. Zato, ker sem jo pred kratkim očistila in vem, da imam manj za opraviti z njo. Ker me obenem čaka še druga (a boljša) polovica kuhinje.

Kljub temu, da je bil začetek slab in mi je to sprva prineslo kup stresa in tečnosti, sem se odločila da to vzamem kot dodatno motivacijo. Zdaj vem koliko truda in časa približno potrebujem za vse skupaj in lahko “zares” začnem.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *