Projekt: Dan #2

Tudi včeraj sem običajno delo zaključila nekaj čez tretjo in odšla po Marsa v vrtec. Dan je bil čudovit, sončen. Zato sva šla po vrtcu malo v bližnji park.

Domov sva se vrnila ob petnajst čez pet in spet sem se takoj lotila dela.

Med delom sem videla vedno več pomankljivosti in napak pri načrtu. Najprej to, da ko napišeš počisti vse površine, ne računaš na to koliko časa je dejansko za to potrebno. Začela sem čistiti kuhinjske omarice iz vseh strani. V pol leta odkar živiva v tem stanovanju (in ko smo se vselili sem podrobno počistila vse) se je na vrhu kuhunjskih omaric nabralo kar nekaj prahu. In to ne tistega navadnega prahu… Ta je tak masten. Spet. Ampak tokrat sem bila opremljena z razmaščevalcem Frosch. Nakup tega pa je zgodbica. Namreč po igranju v parku sva odšla v trgovino, da kupivo čistilo in nekaj za pit. Prideva na oddelek s pijačo, Marsu vzamem vodo v majhni flaški in greva naprej. Nakar se on spomni, da bi vodo takoj. Ker je silno žejen in če ne, bo kričal. In tudi je. Jaz to ignoriram, se pogovarjam z njim kot da ni nič in iščem čistilo. Prodajalke pristopajo in ogovarjajo Marsa, češ “kaj pa je narobe, zakaj si žalosten”. Povem jim, da je ubistvu jezen. Končno pa se ena spomni, da bi me lahko vprašala kaj ubistvu iščem. Pripelje me do oddelka s čistili in ponudi razmaščevalec. No nakoncu se odločim za dražjega. Ker je bolj nežen do narave. A glej no, ravno jaz sem zadela 30% popust, kar je ubistvu ceno tega znižalo na ceno cenejšega. Jupii! 🍀🌍💚

Kakorkoli že, omarice v kuhinji so čiste in organizirane, stran je pometanih en kup neuporabnih stvari (pokrovi plastičnih posod katerih posod ni, številni kavni krožnički, pladenj,…) in tako lahko rečem da je kuhinja čista (razen oken).

Ura je že precej pozna in na hitro se lotim še dnevne sobe. Hvala meni, da sem pobrisala površine par dni pred začetkom projekta, saj mi je to precej zmanjšalo število nujno potrebnih opravil.

Ugotovila sem, da je čiščenje po sobah zgrešeno. Bolje bi bilo globinsko čiščenje, torej da se zažiraš vedno bolj v detajle. In celoten seznam bi moral biti bolj podroben, da bi dejansko čutila napredek ob kljukanju opravil. Poleg tega pa je celoten potek projekta tako dolg, da ko bom končala, lahko kar takoj ponovno začnem. Odločila sem se tudi, da čiščenje oken postavim na zadnji dan seznama in takrat počistim vse.

Kljub temu, da se trenutno ne držim plana, ker se ga ne morem, pa tokrat ne čutim razočaranja. Vsaj ugotovila bom, kaj vse je potrebno vzeti v zakup, da bo naslednje čiščenje potekalo bolj gladko.

Toliko o drugem dnevu.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *