Projekt: Dan #3

Včeraj je bil dan pavze. Pa ne da sem jo načrtovala, tako je pač naneslo. Z Marsom sva spala precej dlje kot med tednom in nato sva šla ven.

Imela sva fotografiranje s prijateljem, ki je uspel ujeti nekaj utrinkov iz najinega vsakdana (več o tem kdaj drugič), potem pa je domov že prišel oči. Pojedli smo kosilo in vsi štirje zaspali na sedežni (oziroma dvosedu). Dan je bil deževen in zaspan. Nikamor se mi ni ljubilo in ob tem ne čutim niti kančka krivde. Po celem tednu neprestanega dela in skrbi za otroka, stanovanje, psa,… Se je počitek še kako prilegel.

Tekom dneva sem od V. Prejela cel kup zelo koristnih nasvetov glede pomladanskega čiščenja. Zato sem se danes dela lotila z novo vnemo.

Delovna nedelja.

Na sporedu je bila spalnica. Prav čuti se sveža energija v čistem prostoru.

Pred čiščenjem spalnice sem pomila balkonsko ograjo, da sem lahko dala ven prezračit odeje in vzglavnike. V spalnici sem najprej počistila strop, kjer so v kotih svoje prebivališče ustvarili pajki. Kar naenkrat. Mimogrede naj omenim, da nimam nič proti pajkom. Verjamem, da prinašajo srečo in jih nikoli ne ubijem. Upam da bodo spet našli svoj dom. Nadaljevala sem s čiščenjem okenskih okvirjev, stekla in polic. Nato pa sem od stene odmaknila posteljo in pomila tla. Posteljo sem postavila nazaj in posesala ter obrnila vzmetnico. Nato pa sem pomila še preostanek tal in vrata v spalnico. Slišala sem, da so čista vrata zelo pomembna za pretok energije in verjamem v to.

Iz spalnice sem se spet premaknila v dnevno sobo, kjer sem počistila okenski okvir, steklo in polico. Skoraj da sem tudi splezala na vrh omare, da sem počistila pepel, ki se je nabral na njej. Obrisati sem morala še kamin, ker ga na drugi dan projekta nisem, saj je v njem še tlelo.

Pomila sem spet tla v dnevni sobi, zdaj pa me čaka še zaključek čiščenja. Ta teden delam samo v četrtek in petek, kar je ubistvu super, saj bom svoja opravila kljub vsemu lahko zaključila ob prvem pomladnem dnevu, česar se res veselim.

Čaka me še kopalnica in pa hodnik, balkon in stopnišče. Balkon in stopnišče potrebujeta samo še čiščenje tal, medtem ko kopalnico zabteva veliko več. Pa nič ne de, saj sem tudi zanjo dobila kup praktičnih nasvetov. (Hvala babi Nessi) Več o njih pa jutri.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *