Projekt: Dan #4

Danes pa pišem direktno iz postelje.

Kopalnica je čista in pripravljena na pomlad, čaka me le še hodnik in stopnice.

Ne morem verjeti kako hitro je to čiščenje potekalo. Lotila sem se ga pri stropu in odstranila pajčevine. Obrisala sem prah iz polic s suho krpo za brisanje tal in pa vse ploščice v kopalnici s suhim “joggerjem”. Vse sem našpricala s čistilom in med čakanjem na delovanje pomila okno in njegov okvir. Nato sem malo zmočila krpo in počistila police, ploščic pa se lotila tokrat z mokrim joggerjem. Napočil je trenutek čiščenja straniščne školjke. Najprej čistilo v notranjost, vmes pobrišem zunanjost in nazaj pritrdim pokrov, ki se je nekega dne odvil. Na tej točki moram priznati, da je del kopalnice okoli wcja nabolj umazan del v hiši. Ker dostikrat tam sediva in se pogovarjava. Ker je to edini prostor v hiši kjer kadiva. Ker je čisto na vhodu v stanovanje in tja pogosto udarja vlaga tako močno, da so na ploščicah kaplje. Ker je treba namontirati nov kotliček, ker ta na vsake kvatre pušča že odkar sva se vselila in je zato trenutno dotok vode vanj zaprt… Skratka ta kvadratni meter je ugh… Nato sem z metlico počistila notranjost in v školjko zlila tri lonce vode. Lijak je bil hiter, ni vreden omembe. Kopalna kad prav tako, ker tokrat nisem uporabljala sode in kisa. Za tla pa sem s tistim istim loncem kar zlila slabo polovico vode po tleh in zdrgnila z joggerjem v odtok na sredini. Parkrat.

Ostala so mi samo še vrata, potem pa bi morala počakati, da se tla posušijo in odnesti koše za perilo, mila, šampone, stojalo za brisače in ostalo kopalniško kramo nazaj na njej namenjen prostor. Ampak je bila vmes ura pol treh in sem šla po Marsa v vrtec.

Tam mi vzgojiteljica pove, da ni “taprav” danes. Da je skos nekaj jokal in so mu zmerile vročine 37,2°C. Ta temperatura pa je ravno na meji. Lahko, da otrok zakuha ali pa mu pade nazaj na normalno.

No, Mars je bil res čisto bogi. Videlo se mu je v očeh, da ga nekaj matra (že nekaj časa kaže na nove zobke in ta sneg in virusno obdobje tudi nič ne pomagata). A se je zvlekel*potrkam* in vročina mu je padla. Ob pol osmih je zaspal in lahko sem zložila vse stvari nazaj. Aja! Pa zamenjala sem zavese ob kopalni kadi. Zdi se kot da je prostor čisto nov, mehak.

Zdaj pa spat. Ker nikoli ne veš kakšna bo noč. Jutri me čaka še zadnji dan preden se lahko posvetim dekoraciji. Nastopi pomlad.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

P.s.: Hvala vsem, ki ste se lotile/i čiščenja z mano. Skupaj močnejše/i!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *