PUMo; projektno učenje mladih odraslih

Odkar sem postala mama se je moje druženje z ljudmi drastično zmanjšalo. Imam tistih nekaj ljudi, s katerimi se družim, a to je tudi to. Že dolgo dolgo nisem spoznala koga novega, ker preprosto nisem nikjer drugje kot doma ali po obveznostih. Sklepanje novih poznanstev in prijateljstev je zame postala deveta vas.

To je bil eden izmed razlogov, da sem se pridružila projektu PUM-o. Morala sem se vklopiti nekam, da bi se pričel moj proces resocializacije, ki ga kot mlada ženska zelo potrebujem za uresničitev svojih ciljev in sanj.

Drugi razlogi za pristop v projekt pa so pomoči pri doseganju ostalih mojih ciljev. Pomoč pri iskanju mentorjev, pomoč pri vstopu na trg, pomoč pri učenju novih stvari, ki me zanimajo a jih sama preprosto ne znam začeti.

Danes sem prvič prišla v njihov prostor in počutila sem se malo neprijetno. Ravno zaradi mojega dolgega odmora od socializacije. Nisem točno vedela kaj se od mene pričakuje, kako naj se vedem in kje naj začnem z delom. Tako sem se odločila, da preprosto sem taka kot sem in za začetek delam tisto, kar že tako ali tako delam. Torej pišem svoj blog. Vse ostalo pa pride kasneje, ob pravem času, ki ga pač še ne vidim.

Zadnje dni se počutim brez prave motivacije za karkoli. Sprašujem se ali sem morda zgrešila svojo pot. Sprašujem se kdaj bo motivacije dovolj, da dejansko naredim nekaj posebnega ven iz svojega življenja. Rada bi se učila novih stvari, rada bi svoje znanje konkretno uporabila tudi v praksi. Rada bi, da v resnici začutim pomembnost učenja v življenju, ker zavedanje preprosto ni več dovolj. Kdaj bo prišel ta trenutek, ko bom zares dojela, da je učenje zelo pomembno, kljub temu, da je malo mučno? Kdaj bom v svoje življenje upletla učenje kot nekaj lepega in koristnega? Zato sem zdaj tukaj. Zato sem se odločila za ta projekt, ker želim priti do tega občutenja in začeti živeti svoje sanjsko življenje.

Trenutno sicer sedim sama na svojem koncu mize in za moj karakter je to čisto dovolj. Ko bo prišel trenutek se bom že vklopila, za zdaj pa naj ostanem tukaj. To je kratka objava o prvem vtisu in občutkih, ki sem jih doživela do zdaj. Upam, da sem se pravilno odločila in da od tega projekta dejansko odnesem nekaj koristnega.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *